Kollane meri

Hwanghae

The Yellow Sea (2010)

9 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Krimi, Põnevik
Stuudio: Wellmade Starm, Popcorn Films
Riik: Lõuna-Korea
Kestvus: 2 tundi 20 minutit
Kinodes alates: 28.11.2011
Lavastaja(d): Hong-jin Na
Kavas:
PÖFF 2011

Venemaa, Korea ja Hiina piirialal paikneb Yanbiani autonoomne piirkond, mis on koduks 800 000 korea päritolu Hiina rahvavabariigi kodanikule. Suurem osa elanikkonnast hoiab ennast elus ebaseaduslikel viisidel – salakaubaveo või mitteametliku tööga Lõuna-Koreas.

Keset Yanbiani trööstitut keskkonda ning sotsiaalset kaost üritab oma eluga hakkama saada taksojuht Ku-nam. Tema naine on läinud Lõuna-Koreasse tööd ja paremat teenistust otsima, jättes koju maha pisitütre, armuvalust ja vihahoogudest peast segi mineva abikaasa ning 10 000-dollarilise võla hiina maffiale võltspassi eest. Ku-nami püüd võlga tasuda lõpeb aga mängupõrgu mahjongilaua taga. Lootus on hääbumas, kuni kohalik gänsteriboss teeb Ku-namile riskantse, aga ahvatleva pakkumise.

Juba oma debüütfilmiga "Tagaajaja" (2008) tõestas režissöör Na Hong-jin, et uus staar Korea kinomaastikul on sündinud. Kombineerides meisterlikult vastanditerohket stsenaariumi, ahhetamapanevat põnevust ning aasia žanrikino graafilist vägivalda, võiks ehk Na Hong-jini filme kirjeldada kui laksu märja rätikuga vastu nägu... nagu ka "Kollane meri".

Üle kahe tunni kestev action-triller, mille peaosatäitjateks on debüütfilmiski võimsalt soleerinud Korea staarid Ha Jung-woo ja Kim Yun-seok, ei jäta publikut hetkeksi pingevabaks. "Kollane meri" on vaidlematult viimaste aastate üks võimsamatest Aasia põnevikest, purustades kodumaal publikurekordeid ning olles maiuspalaks kõigile. Tiitrid vaadake lõpuni, sest režissööril on üllatusi varuks viimase kaadrini.

http://2011.poff.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga