Norra pojad

Sons of Norway (2011)

7.67 / 10

3 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Friland
Riik: Norra
Kestvus: 1 tundi 27 minutit
Lavastaja(d): Jens Lien

1978. aasta jõulud oli Nikolai jaoks erilised mitmel põhjusel. Need olid esimesed jõulud nende uude modernsesse isa projekteeritud elurajooni saadud korteris. Need olid jõulud, mil kõik toidud olid valmistatud või maitsestatud ja kuusk ehitud banaanidega (vasakintellektuaalist isa ülistus Nietzschele ja evolutsiooniteooriale, pilgates kristlust ja kapitalismi). Need olid viimased jõulud enne Sex Pistolsi ja pungi avastamist. Ja viimased jõulud enne õnnetust...

Pärast seda ei ole miski enam endine. Lapsepõlv on nüüd jäädavalt läbi ning ees ootavad keerulised ajad, sest perekonna harmoonia on lõhutud ja seda ajal, mil isa ja poja suhted juba puhtbioloogilistel põhjustel oma halvimasse etappi jõuavad – poisi teismelisikka. Ümbritsev väikekodanlik heaoluühiskond, see konservatiivne steriilsus on üha ängistavam, pingete maandamine bändis mängides või suvaliste vandalismiaktidega ei paku aga täit rahuldust ega lohutust. Võibolla polegi isa idee sõita mootorrattaga Norrat avastama kõige halvem.

Harva suudavad ajastudraamad või koomilised road movie’d vältida liigselt magusat nostalgitsemist ühelt ning labast huumorit teiselt poolt. Käesolev suudab ühendada endas mõlema žanri tugevusi, kaotamata fookust peamiselt – inimestelt. Tark film.

http://2011.justfilm.ee/

Videod

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga