Powaqqatsi

Powaqqatsi (1988)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal
Stuudio: Golan-Globus Productions
Riik: USA
Kestvus: 1 tundi 39 minutit
Lavastaja(d): Godfrey Reggio

"Powaqqatsi" on Godfrey Reggio teine film Qatsi triloogiast ja on mõtteliseks järjeks eelmisele suurteosele "Koyaanisqatsi".

"Powaqqatsi" näitab meile eelkõige maailma lõunapoolkera nn. Kolmanda Maailma rahvaste ilu ja valu. Selle vaesust ja rikkust ja seda, kuidas need kultuurid väljendavad endid läbi töö ja traditsioonide. Me näeme väga lähedalt äärmist vaesust ja lihtsaid töölisi ning silmi, lõputul hulgal uudishimulikke, sügavaid, rõõmsaid kuid sisimas sügaval ka väga hirmunud silmi. Tulevik on habras ja sõltub enam rikaste riikide suvast kui neist endist. Aga inimeste silmad on siiski ilusad ja sügavad.

Film on kindlasti ka ülistus ainulaadsusele. Habras ilu India lapse silmades, vaibamustri rikkus Kathmandus ja kummastavalt eriline eluviis Brasiilia agulitänavatel. Samas näeb ka seda, kuidas kogu see erilaadsus liigub üha kiiremalt globaliseeruva maailma trummilöökide saatel halli ühenäolisuse suunas. Väikestest küladest saavad suured linnad ja inimeste lihtsatesse silmadesse lisandubki aina enam keerulisust, hirmu ja teadmatust.

- http://www.ekm.ee/kalender.php?event_id=1392&d_fili=0