Tõotatud maa

Stake Land (2010)

6.06 / 10

4 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Ulme, Draama, Õudus
Stuudio: Glass Eye Pix, Belladonna Productions, Off Hollywood Pictures
Riik: USA
Kestvus: 1 tundi 38 minutit
Lavastaja(d): Jim Mickle

Ameerika on apokalüpsise äärel, kuid sedakorda pole selle põhjuseks mitte sõjalised liikumised ega majanduskrahh, vaid vampiirikatku saabumine. Inimkond on huku äärel, ellujäänud on koondunud ultraparempoolsesse tiiba ning moodustanud ülivägivaldse religioosse sekti kui viimase meeleheitliku katse ellu jääda. Sellesse lohutusse keskkonda satuvad Martin ja Härra, noor mees ja tema nimetu kaitsja, kelle ainus lootus on lihtsalt püsida elus piisavalt kaua, et jõuda järgmise tsiviliseeritud enklaavini.

Režissöör Jim Mickle näitab end siin ühena Ameerika säravaimatest noortest režissööridest. Tema postapokalüptiline road movie "Tõotatud maa" annab veidra nägemuse Ameerika liiasustest ja nende tagajärgedest. Pärast Wes Craveni filmi "Mägedel on silmad (1977)" ei ole ükski Ameerika režissöör suutnud miksida poliitilist satiiri täisvõimsusel õudusega nii meisterlikult.

Ärge saage valesti aru: Mickle'i vampiirid ei ole romantilised olendid, vaid metsikud elajad, kes janunevad vaid vere järele. Peaosatäitja Nick Damici, kes oli ka stsenaariumi kaasautor, annab filmile oma panuse Misteri, minimalistliku antikangelasena, keda 1970ndatel oleks ilmselt kehastanud Charles Bronson. Tegu on halastamatu ja luuüdini tungiva filmiga, kus ei raisata asjata energiat ja tulemus on jalustrabav.

http://www.hoff.ee