Kaotatud kaup ehk jaht jõuluvanadele

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

7.4 / 10

5 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia, Märul
Stuudio: Cinet
Riik: Soome, Norra, Prantsusmaa, Rootsi
Kestvus: 1 tundi 20 minutit
Kinodes alates: 06.12.2010
Lavastaja(d): Jalmari Helander
Kavas:
PÖFF 2010

Mis on Soome kõige tuntum, ajatum ja edukam turundus- või ekspordiartikkel teavad vist küll kõik. Ei, ei see pole kindlasti ei kummikud, taskutelefon, suusahüppajad ega ammugi mitte kliima. Loomulikult on see üks punase kuue ja halli habemega meesterahvas kaugelt Põhjast.

Aga mida me temast üldse tegelikult teame? See film avab lõpuks ometi tõelaeka. Ja tõde võib olla palju julmem kui me oma tegelikkuse illusioonides seni arvanud oleme. Kuigi Eesti vaatajaile on kindlasti südantsoojendav näha, et selle tõe üks olulilimaid lülisid, ehk vana jõuluvana ise on ju hoopis Rakvere Teatri näitleja Peeter Jakobi. Õnneks on vaprad Põhja-Soome mehed ta kinni püüdnud ja puuri pannud, et ta enam rohkem kurja teha ei saaks. Te peate seda filmi vaatama tulles muidugi arvestama, et Peeter Jakobi roll sünge jõulumehena võib jääda pikalt teie õudusunenägudessegi. Aga ärge peljake, et see film teid kurjusega alla neelab, see on ju lõppude lõpuks ikkagi jõulufilm.

"Kaotatud kaup ehk jaht jõuluvanadele" on teadlikult, selge ja sirge joonega klassikalisi muinasjutte ja popkultuuri mahlasemat osa kokku segav eluterve süngenaljakas film, mida peaks kindlasti enne jõulupühi oma silmaga üle kaema, et saada teada kogu tõde, sellest vanamehest, keda maailm Santa Claus'iks nimetab.

Film on noore andeka Jalmari Helmanderi loodud suur ja julge KINO elamus. Vaadake seda filmi ja otsige välja oma lõksud ja kaheraudsed, sest jõulutaat on juba teel...

http://2010.poff.ee/

Videod

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga