Hea, halb ja kummaline

Joheunnom nabbeunnom isanghannom (2008)

7 / 10

3 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia, Märul, Seiklus, Vestern
Stuudio: CJ Entertainment
Riik: Lõuna-Korea
Kestvus: 2 tundi 10 minutit
Kinodes alates: 04.06.2010
Lavastaja(d): Kim Ji-woon

Kolmekümnendate tormilises Mandžuuria kõrbes, kus seadused ei kehti, kohtuvad rongis kolm Korea meest. Do-won (Hea) on kurikuulus surmava lasuga pearahakütt. Chang-yi (Halb) on hiigelsuure egoga halastamatu kambajuht. Taegoo (Kummaline) on andekas, kuid etteaimamatu rongiröövel, kes eelistab hobusele mootorratast. Lisaks Jaapani armeele ja pätihordidele, kes kõik üritavad kõrbe territooriumi enda valdusesse saada, peavad Hea, Halb ja Kummaline tegutsema igas võimalikus kombinatsioonis. Nad vaheldumisi haaravad ja loovutavad võimu ning samal ajal üritavad hõlvata kaarti, mis lubab neile suuri rikkusi.

Sergio Leone klassikalise vesterni "Hea, halb ja inetu" töötlus Korea moodi oli mullusel Cannes'i festivalil üks suurimaid lööknumbreid.

Festivalid ja auhinnad: Cannes, Toronto, London, Vancouver

Režssöör Kim Ji-woon (s. 1964, Seoul, Lõuna-Korea) debüteeris musta komöödiaga "Vaikne perekond" (1998). Laiemalt sai ta tuntuks õudusfilmiga "Kaks õde" (2003). Kimi enda arvamuse järgi on film piiriala kahe maailma - reaalse ja millegi muu vahel. Filme teeb ta eelkõige soovist selle piiriga mängida. Koreas suureks kassahitiks tõusnud HEA, HALB JA KUMMALINE on tema kuues täispikk mängufilm.

http://www.kinoartis.ee