Tokyo sonaat

Tôkyô sonata

Tokyo Sonata (2008)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Django Film
Riik: Jaapan-Holland-Hong Kong
Kestvus: 2 tundi 0 minutit
Lavastaja(d): Kiyoshi Kurosawa
Kavas:
PÖFF 2008

Fantaasia- ja õudusfilmide loomise vahepeal näitab Kurosawa metsikut kukkuvõtet elust kaasaegses Jaapanis. Režissöör on enda varasemates linateostes tihti vihjanud, et tema kodumaal on midagi mäda ning nüüd võtabki ta selle teema põhjalikult läbi. Pärast seda jääb alles vaid killuke lootust.

Jaapanlasi esindavate Sasakide perepea Ryuhei vallandatakse eduka ettevõtte juhi kohalt, et teha ruumi temast kolm korda vähem palka küsiva hiinlase jaoks. Ühele jaapani perepeale omaselt jäik ja sirgjooneline kahe poja isa ei tunnista juhtunut ning läheb iga päev välja tööd otsima. Tänaval jalutades kohtub ta mitmete teistega, kes on sattunud samasse olukorda.

Isegi musta komöödia kohta on see väga julm film, mille iga stseen raputab moodsa Jaapani ühiskonna mädapaisetele soola. Koolis õpetatakse viisakalt käituma, ent õpetaja loeb pornomangasid; pereisa vihkab valetamist, ent teeb seda siiski kogu aeg nagu kõik teisedki tema ümber; liiklusõnnetuse põhjustanud juht lausa rõõmustab, kui saab kannatanu teele jätta, ilma et keegi märkaks; hiinlased rabavad töökohad ja USA võlub noored. Selles näiliselt täiuslikult organiseeritud ühiskonnas ei paista ühtki lootuskiirt.

Suurepärasest näitlejaskonnast tõuseb esile Kyoko Koizumi mängitud eneseteadlik koduperenaisest abikaasa. Samuti on märkimisväärne lihvitud kunstnikutöö ning täpselt üles võetud kaadrid.

"Tokyo sonaat" valiti 2008. aasta parimaks Aasia filmiks.

2008.poff.ee