Ajami

Ajami (2009)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: Inosan productions/Twenty Twenty Vision Filmproduktion GmbH
Riik: Saksamaa,Iisrael
Kestvus: 2 tundi 0 minutit
Lavastaja(d): Scandar Copti Yaron Shani
Kavas:
PÖFF 2009

Ajami on Tel Avivis asuv vaene Araabia linnaosa, kust saab alguse see jõuline, vägivaldne ja realistlik tänavaeepos. Lugu jutustatakse läbi rea kriminaalsete sketšide, mille kaudu saab vaatajale pea selgeks, et selles maailmanurgas on lootusetult segunenud Tel Aviv ja Jeruusalemm, Palestiina ja Iisrael, araablased ja juudid.

"Ajami" tegelased ei ole kujutatud positiivsete ega negatiivsetena, sest kõik oleneb kontekstist ja igal teol on individuaalne motiiv. Kui klišeedelt abi otsida, siis "Ajami" kohta võib kindlasti väita - musta ja valget ei eksisteeri, on ainult halli erinevad varjundid.

Ka filmi režissöörid on konflikti erinevatelt pooltelt - Scandar Copti on palestiinlane ja Yaron Shani Iisraelist. Ajami elanikud mängivad selles filmis praktiliselt iseennast, sest keegi ekraanikangelastest pole elukutseline näitleja. Film suudab edukalt hoiduda igasugusest propagandistlikust sõnumist ja tuleb poliitiliste alltekstide miiniväljalt hoopis tugevama, humanistliku sõnumiga: riik, religioon ja poliitilised vaated on meid selles konfliktis pannud unustama olulisima - inimene on inimene.

Film on esitatud Iisraeli poolt parima võõrkeelse filmi Oscari kandidaadiks.

Film linastub 2009. aasta PÖFFil.

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga