Tõsine mees

A Serious Man (2009)

6.43 / 10

7 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia, Draama
Stuudio: Mike Zoss Productions
Riik: USA-Suurbritannia-Prantsusmaa
Kestvus: 1 tundi 45 minutit
Lavastaja(d): Joel ja Ethan Coen

"Tõsine mees" on Oscariga pärjatud vendade Coenite järjekordne linateos - loominguline käsitlus usust, perekondlikust vastutusest, hoolimatust käitumisest, akadeemilisest maailmast, surelikkusest ja judaismist ja nende omavahelisest kokkupuutest.

"Tõsine mees" jutustab loo tavalisest mehest, kes otsib selgust maailmas, kus raadioid vallutab Jefferson Airplane ja televisiooni F-Troop. On aasta 1967 ja Midwesterni ülikooli füüsikaprofessor Larry Gopnik (Michael Stuhlbarg) saab abikaasalt Judithilt (Sari Lennick) teate, et naine jätab ta maha. Viimane on nimelt armunud mehe ekstsentrilisse tuttavasse Sy Ablemani (Fred Melamed), kes tundub naisele kaugelt sisukama mehena, kui seda on saamatu Larry. Larry töötu vend Arthur (Richard Kind) magab tema diivanil, tema pojal Dannyl (Aaron Wolff) on probleeme distsipliiniga ning koolist popitegemine on igapäevane, tütar Sarah (Jessica McManus) näppab aga isa rahakotist ninaoperatsiooniks raha.

Samal ajal, kui tema naine ja Sy Ableman muretult ühist elu korraldavad, vend aga järjest suuremaks koormaks muutub, loobib anonüümne ja vaenulikult meelestatud kirjasaatja kaikaid kodarasse Larry tööle ülikoolis. Lisaks kõigele muule pakub viimase aasta tudeng positiivse hinde eest altkäemaksu ja ähvardab õppejõu laimu pärast ühtlasi kohtusse kaevata. Kaunis naabrinaine aga pakub Larryle kiusatusi alasti päevitamisega. Tasakaalu saavutamiseks oma elus otsib Larry abi kolmelt rabilt. Suudab keegi neist teda aidata, nii et temast saaks tõsiusklik ja korralik inimene - tõsine mees?

Peaosas Michael Stuhlbarg, teistes osades Sari Lennick, Fred Melamed, Richard Kind, Aaron Wolff, Jessica McManus, jt.

Filmi lavastajad ja stsenaristid Ethan ja Joel Coen ("Põletada pärast lugemist", "Ei ole maad vanadele meestele").

www.acmefilm.ee

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga