Helid ja vaikus

Sounds and Silence (2009)

0 / 10

0 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Dokumentaal
Stuudio: Recycled TV
Riik: Šveits
Kestvus: 1 tundi 28 minutit
Kinodes alates: 29.11.2009
Lavastaja(d): Peter Guyer Norbert Wiedmer
Kavas:
PÖFF 2009

"Iga heli on minu jaoks kui komeedi saba, mis jätab endast taevasse ereda jälje," võtab oma elufilosoofia ning suhte muusikasse kokku Manfred Eicher, tõenäoliselt üks maailma parimatest muusikaprodutsentidest ning seda suure algustähega.

Eicheri 1969. aastal asutatud ja pidevalt auhinnatud Münceni plaadifirma ECM Records on sünonüümiks Kvaliteedile seda nii klassikalises, eksperimentaal kui jazzmuusikas, olles sadade muude tippartistide hulgas välja andnud nii Arvo Pärdi, Keith Jarreti kui Jan Garbareki muusikat.

Ligi viis aastat kestnud võtteperioodi jooksul valminud ning publiku muusikalisele reisile Eestist Argentiinani viiv poeetiline dokumentaalfilm loob harukordse võimaluse kogeda, kuidas tekib usaldus tipphelilooja ja tipp-produtsendi vahel muutes viimase osaks teose loomisprotsessist. Hämmastavalt saab jälgida, kuidas täielikult muusikale ja artistile pühendunud Eicher suudab avada ja talletada muusika maagia selle kõigis nüanssides, olgu stiiliks religioosne muusika või tango.

Vaieldamatult aasta olulisemate muusikafilmide hulka kuuluv "Helid ja vaikus" on oluline film nii muusika loojatele, nautijatele kui salvestajatele, sest näitab kuidas me ehk peaksime muusikat tunnetama, väärustama ja kuulama. Nagu märgib filmis Nora Pärt: "Kuigi me oleme juba salvestusest lõpmatuseni väsinud kuuleme endas ideaalselt heli - puhast ja selget. Kuid me teame, et Manfred suudab kuulda meist isegi paremini".

Manfred Eicheri kaaslasteks dokumentaalfilmis on ECM'i heliloojad ja muusikud Arvo Pärt, Eleni Karaindrou, Dino Saluzzi, Anja Lechner, Anouar Brahem, Gianluigi Trovesi, Marilyn Mazur, Nik Bärtsch, Kim Kashkashian, Jan Garbarek ja paljud teised.

Film linastub 2009. aasta PÖFFil.

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga