Londoni jõgi

London River (2009)

8 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama
Stuudio: 3B Productions
Riik: Suurbritannia-Prantsusmaa-Alžeeria
Kestvus: 1 tundi 27 minutit
Kinodes alates: 15.01.2010
Lavastaja(d): Rachid Bouchareb

Rachid Boucharebi intiimne, siiras ja tundlik lugu "Londoni jõgi" räägib traumeeritud linnas oma kadunud lapsi otsivaist vanemaist ja rõhub suurtele tunnetele võltsi sentimentaalsuseta.

Ousmane ja proua Sommers on tagasihoidlikud inimesed, kes elavad tavalist elu - mees Prantsusmaal, naine La Manche'i väina saartel. Mõlema lapsed käivad Londonis koolis. Kui nad pärast 2005. aasta 7. juuli terrorirünnakuid oma lastest enam midagi ei kuule, otsustavad nad koos Londonisse minna, kus kadunud noorte otsingud nad kokku viivad. Nende usuline taust on erinev - Ousmane on moslem ja proua Sommers kristlane, kuid neid ühendab lootus oma lapsed elusana üles leida. Nad aitavad üksteisel otsinguid jätkata ja lootust säilitada.

Boucharebi kaamera märkab väga tähelepanelikult mure ja kaotusvalu vaheldumist näitlejate nägudel, Brenda Blethyn teeb oma parima rolli Mike Leigh' filmist "Saladused ja valed" saati; tema närvilisusele vastandub suurepärase Mali näitleja Sotigui Kouyaté rõhutatud rahulikkus.

"Kuigi Bouchareb näitab kahte võõrast, kes püüavad toime tulla õudusega, mis on nad kokku toonud, on tema Londoni portree üllatavalt lootusrikas. See on linn, kus igapäevased kultuuride kokkupõrked loovad mitte ainult konflikte, vaid ka võimalusi."

/Cameron Bailey, Toronto FF/

Filmi meespeaosatäitja Sotigui Kouyaté tunnistati 2009. aastal Berliini filmifestivalil parima meesnäitleja auhinna vääriliseks.

http://www.kino.ee