Antikristus

Antichrist (2009)

6 / 10

11 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Õudus
Stuudio: Zentropa Entertainments
Riik: Taani-Prantsusmaa-Saksamaa-Itaalia-Poola
Kestvus: 1 tundi 49 minutit
Kinodes alates: 10.10.2009
Lavastaja(d): Lars von Trier

62. Cannes´i rahvusvahelise filmifestivali skandaalseim film!

Tänapäeva ühe tunnustatuma filmilavastaja Lars von Trieri lummav teos "Antikristus" on suurejooneliselt kaunis, müstiline, õudustäratav ja ülimalt kaasahaarav.

Leinav abielupaar (Charlotte Gainsbourg ja Willem Dafoe) naaseb oma metsasügavuse eraldatuses paiknevasse suvekodusse Eden, lootes ürgse looduse rüpes hingehaavadele leevendust saada. Paraku võtab loodus võimust ja halb, mida maale sõites loodeti parandada, moondub vapustavaks õuduseks...

Moodsa filmikunsti meisterlik ristsõnakoostaja Lars von Trier esitab "Antikristuses" keerulisi ja konksuga küsimusi, mängides halva ja hea maitse piiril, laenates ühel käel visioone Tarkovskilt ning teisel käel Hitchcockilt, unustamata ka kadunud Ingmar Bergmanit. Pärast filmi esilinastust tänavusel Cannes'i filmifestivalil puhkesid ajakirjanduses von Trieri uuslavastuse üle tormilised vaidlused. Lars von Trier teeb filme, mis pakuvad alati palju kõneainet, neid kas jumaldatakse või vihatakse. Ka värskeima linateosega jätkab ainulaadse filmikeelega Taani päritolu režissöör vaatajate irriteerimist.

Cannes'i festivali žürii andis üksmeelselt parima naisnäitleja Kuldse Palmioksa filmis ülima hingestatusega Naist kehastanud kaunile prantslannale Charlotte Gainsbourg'ile.

http://www.kino.ee