Telgitagused

In the Loop (2009)

8 / 10

4 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia
Stuudio: BBC Films
Riik: UK
Kestvus: 1 tundi 46 minutit
Lavastaja(d): Armando Iannucci

"Telgitagused" on teravate naljadega vürtsitatud poliitiline komöödia, milles võimukoridorides pillatud pealtnäha tühisest fraasist hargnema hakanud sündmused viivad hirmuäratava kiirusega sõja väljakuulutamisele.

Kuigi USA president ja Suurbritannia peaminister näivad pooldavat sõja algatamist, ei tundu see tegelikult välispoliitikat ajavatele ametnikele väärt ideena. Kui kogenematu Briti rahvusvahelise koostöö minister Simon Foster puterdab otse-eetris, et sõda on "ettenägematu", haaravad niiditõmbajad mõlemal pool Atlandi ookeani vaese mehe sõnasabast kinni ja püüavad teda oma lihakehana ära kasutada sõjale nii poolt- kui ka vastuargumente otsides. Londoni ja Washingtoni telgitagustes peavad peent sõnasõda patsifistist USA kindral Miller, ropusuine küünik Malcolm Tucker Briti valitsuse kommunikatsioonibüroost ja noorema põlvkonna abid ning assistendid, kelle mõtlematud teod aeg-ajalt õli tulle valavad.

"Telgitagused" esilinastus tänavusel Sundance?i rahvusvahelisel filmifestivalil ning filmikriitikud on seda nimetanud aasta parimaks Briti komöödiaks. Film autorid on tuntuse saavutanud parimais Briti poliitilise satiiri traditsioonides tehtud BBC teleseriaaliga "The Thick of It", millest pärinevad ka osad "Telgitaguste" karakterid, neist värvikaimana agressiivse raisakullina kõiki ja kõike sõnadega hävitav Malcolm Tucker Peter Capaldi kehastuses.

http://www.kino.ee