Õige asja eest

Do the Right Thing (1989)

6 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Komöödia, Draama
Stuudio: 40 Acres & A Mule Filmworks
Riik: USA
Kestvus: 2 tundi 0 minutit
Lavastaja(d): Spike Lee

Tuntud ameerika režissööri Spike Lee 1989. aastal kirjutatud, produtseeritud ja lavastatud film tegeleb rasside- ja kultuuridevahelise konfliktiga ning on luubi alla võtnud mitte ainult musta ja valge, vaid kõikvõimalike eri varjundiga nahavärvi kandjate kooseksisteerimise.

Filmi sündmustik leiab aset New Yorgis Brooklyni linnasosas ühes väikeses mulitietniliste elanikega kvartalis. Peamiselt mustanahaliste ja latiinodega asustatud rajoonis tegutseb edukalt ja rahumeelselt juba 25 aastat itaallaste perepizzeria. Ühel kuumal suvepäeval täheldab pizzalõiku nautima tulnud aktivist Buggin, et söögikoha „kuulsuste seinal“ ei ole üleval ühegi mustanahalise fotot. Protestiks üritab Buggin kogu päeva organiseerida pizzeiria vastast boikotti. See pealtnäha tühine intsident on tulesädemeks, millest süttib filmi lõpus tulekahju milles lõõmavad leegid ja plahvatavad tunded. Vahepeal jõuab aga vaataja eest läbi käia igas mõttes vägagi värvikirev kohalike elanike seltskond.

Kultuuriliselt märkimisväärne ja tänapäevalgi väga aktuaalne teos on nimetatud Ameerika Filmiinstituudi poolt 100 ameerika kõige olulisema filmi hulka.

www.kino.ee

Lingid

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga