Milk

Milk (2008)

7.67 / 10

3 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Romantika
Stuudio: Focus Features
Riik: USA
Kestvus: 2 tundi 8 minutit
Kinodes alates: 10.07.2009
Lavastaja(d): Gus Van Sant

Tänavu kevadel Ameerika Filmiakadeemia auhinnagaalal kahe Oscariga pärjatud "Milk" toob vaatajateni särava Harvey Milki liiga lühikeseks jäänud elu kõrghetked.

Oma 40. sünnipäeval avastab Harvey Milk, tagasihoidlik New Yorgi ametnik, et ta ei ole oma elus millegagi hakkama saanud. Juhuslik kohtumine noore Scott Smithiga annab Milkile justkui uue elu, mis viib kolimiseni San Franciscosse, kus ta asutab fototarvete poe peamiselt homoseksuaalidega asustatud Castro linnaosas. Peagi leiab Harvey Milk oma tõelise kutsumuse inimõiguste eest võitleja ja rahva sütitajana. Milk võtab oma südameasjaks kaitsta enda linnaosa tavaliste elanike, sealhulgas arvuka geikogukonna huve. 1977. aastal valitakse ta San Francisco linnavalitsusse, kus ta inimõiguste ja nii enda kui linnakodanike huvide eest seistes peab vastu võtma ka ebapopulaarseid otsuseid. Milki saatuslikuks vaenlaseks saab tema endine kaasvõitleja ja kolleeg Dan White.

"Milk" loob eheda pildi 1970. aastate San Franciscost, kus homoseksuaalide võitlus oma õiguste eest muutus Harvey Milki eestvedamisel inimõiguste küsimuseks. Harvey Milki tunnustatakse siiani märkimisväärse panuse eest konservatiivse maailmapildi lõhkumisse ja ta on eeskujuks neile, kes usuvad, et üks inimene võib korda saata midagi väga suurt.

http://www.kino.tallinnfilm.ee

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga