Ekspress

The Express (2008)

9 / 10

1 hindajat

Hindamiseks pead olema sisse logitud!

Žanr: Draama, Biograafia, Sport
Stuudio: Universal Pictures
Riik: USA
Kestvus: 2 tundi 10 minutit
Lavastaja(d): Gary Fleder

Tõestisündinud lool põhinev film "Ekspress" räägib loo Ernie Davisest (Rob Brown), kolledži jalgpallikangelasest, kes võitis esimese afroameeriklasena Heismanni Karika. Tema võitlus võrdsuse ja austuse eest muutis terve Ameerika spordiajalugu ning tema lugu jätkub, et inspireerida uusi generatsioone.

Ernie Davis kasvas üles vaesuses Pennsylvanias söe-kaevandus maal, kus ta ületas sotsiaalseid ja majanduslikke raskusi, et saada üheks parimaks jalgpalli tagajooksjaks Ameerika ajaloos. Legendaarse Syracuse treeneri Ben Schwartzwalderi (Dennis Quaid) juhatuse all tegi ta rekordeid, mis kestavad tänapäevani. Schwartzwalder õpetas talle kõike, mida teadis jalgpallist, just nagu ka seda, mis on võidu õige tähendus.

Tsiviilõiguste kasvamisel jagunes riik 60ndatel kaheks, Davis sai sümboliks sõltumatu rahva jaoks. Hoolimatta eelarvamustest täitis ta kõik oma eesmärgid, kuni ta seisis vastamisi väljakutsega, mis paneks enamus mehi värisema. Ta ühines mustanahaliste pioneeridega, õpetades neile vastupidavust, inspireeris liikumist, mis lõhkus barjääre mängus ja elus.