Filmiarvustus: HÕFF - "Inimsajajalgne"

Arvamused

Hollandlasest Tom Six'i humoorikas õuduslugu oli kahtlemata üks Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmifestivalide üks kuumimatest filmidest ning saalis kahel korral - nii filmi ajal kui ka selle järel - vallandunud meeleolukas aplaus näitas, et mina polnud ainus, kelle ootustele "Inimsajajalgne" igati vastas.

Originaalpealkirja "The Human Centipede" kandev linateos on juba praeguseks saavutanud väikestviisi kultusstaatuse ning hetkel väntab Six juba järjelugu, mis kõigi eelduste kohaselt peaks linastuma järgmise aasta HÕFF-il - samuti lubas Tom koos abikaasa Ilonaga ka isiklikult külaliseks tulla.

Olles suur David Cronenbergi sisse tallatud niinimetatud body horrori alamžanri austaja, köitis mind väga idee filmist, kus hullumeelne kirurg röövib paar inimest ning õmbleb nad üksteise külge, ühendades ühe ohvri suu eelneva pärakuga. YouTube'ist vaadatud üsna tagasihoidlik klipp jättis "Inimsajajalgsest" mulje kui läbi ja lõhki tõsisest õõvafilmist, kuid tegelikkuses sai juba filmi esimestel minutitel selgeks, et lisaks uudsele kontseptsioonile on filmil varrukaks ka üks trump: väga hea tabav must huumor, mis Publik.ee rõdusaali kogunenud rahvamassi huumorisoont väga edukalt tabas. Niisiis ei olnud sel laupäevaõhtul näidatud film ainult kübeke geniaalset anatoomilist põrgut, vaid ka fantastiline naerutaja. Ammu ei ole üks film olnud korraga nii lustakas kui ka väärastunud.

"Inimsajajalgne" oli vähemalt minu jaoks kindlasti festivali meeldejäävaim film. Arvatavasti poleks seda omaette kodus vaadates elamus pooltki nii suur olnud, kuid tänu HÕFF-i pakutud võimalusele näha seda terve kinosaalitäie rahvaga, keda kõik ühendab ühine huvi õuduskino vastu, oli tõeline elamus.

Toimetas: Ralf
26. aprill 2010, kell 19:05

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga