Pakistani valitsus jättis Bollywoodi keelu endiselt jõusse.

Array

Eile oli Pakistani valitsuse istungil esmakordselt peale 1965. aastat arutlusel India filmide keeld Pakistanis. Peale istungi lõppu teatas peaminister Shaukat Aziz, et juba neli aastakümmet kestnud keeld jääb jõusse. Pakistani filmi-eliit nõuab keelu tühistamist, viidates järjest kahanevale filmiturule. Möödunud aastal valmis riigis kõigest 18 uut linateost, samas kui aastal 1970 oli neid üle 300. Kinode arv on sama aja jooksul kahanenud 1300-lt 270-ni. Enamikest kunagistest kinodest on saanud kas bensiinijaamad või ostukeskused.
Pakistani valitsus keelustas riigis India filmide näitamise 1965. aastal, kui nende kahe riigi vahel puhkes sõda.

Pakistani üks juhtivaid filmiprodutsente Shahzad Gul ütles, et Bollywoodi (India filmitööstuse) toodangu keeld on riigis piraatluse arengule tublisti kaasa aidanud. Tema väitel on suurem osa India filme Pakistani tänavatel, piraattoodangut müüvate kaupluste lettidel saadaval juba samal päeval kui nad naaberriigis kinodesse jõuavad. On vaid päevade küsimus millal neid filme saab näha ka juba kaabeltelevisioonis.
Gul ütles, et valitsus võiks määrata vähemalt mingi kvoodigi, mis näitaks kui palju filme riiki aastas sisse tohib tuua.
Tema sõnul on piraattoodang igaühele kättesaadav ning see suretab kodumaise filmitööstusse varsti välja.

Toimetas: Taavi
16. juuni 2005, kell 11:03

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga