Parimate näitlejate seas oli üllatajaid

Array

Eile, 5. veebruaril, jagas SAG (Screen Actors Guild) 11. korda aasta parimate näitlejate tiitleid. Auhindade jagunemine oli seekord küllaltki üllatuslik.

Alustame SAG nn. parima filmiga, ehk siis auhinnaga, mis antakse filmile, mille kõigi näitlejate kogutööd hinnati parimaks (Best Cast). Suurte konkurentide kõrval läks see auhind ühele vähestest sõltumatutest filmidest - filmile "Külili". "Külili" on paljukiidetud film, kuid arvatakse, et see on liiga väike, et võita parima filmi Oscar.

Oscaritest rääkides aga kindlustas enda positsioone veelgi Clint Eastwoodi "Miljoni dollari tüdruk". Eastwood ise võitis juba parima rezisööri tiitli, nüüd valiti parimateks ka naispeaosaline Hilary Swank ning meeskõrvalosas Morgan Freeman. "Miljoni dollari tüdruk" on nüüd kindlasti üks eeldatavamaid Oscari kandidaate mitmes kategoorias - miks mitte ka parim film.

Parima meespeaosa Oscar läks filmile "Ray" - laureaadiks Jamie Foxx.

Kokku 11 Oscari nominatsiooni saanud "Aviaator - valguses ja varjus" võitis samuti ühe auhinna. Parima naiskõrvalosa eest sai tiitli Cate Blanchett.

Televisiooni näitlejate auhindade laureaatidest on Eestis kindlasti tuntuim Jennifer Garner, kes võitis tiitli seriaali "Alias" eest. Garner kandideeris parima naisnäitleja auhinnale draama kategoorias.
Parima meespeaosa auhinna komöödia valdkonnas sai Tony Shalhoub, kes mängib sarjas "Monk".
Parimaks draamasarjaks tunnistati jällegi ka meil jooksev seriaal "C.S.I.: Kriminalistid". Samas kategoorias kandideerisid ka näiteks "24" ja "Sopranod".

Toimetas: Taavi
6. veebruar 2005, kell 12:36

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga