Ameeriklased eelistavad DVD-d kinole

Array

Ameerikas läbi viidud küsitlus näitas, et inimesed vaatavad filme meelsami omas kodus kui kinoruumides. Küsitluse käigus küsiti arvamust tuhandelt vähemalt 18 aastaselt inimeselt, kellest 73% ütlesid, et eelistavad filmide vaatamist kodus. Kindlalt kino kasuks otsustajaid oli kõigest 22%. Samas liigi pooled küsitletutest tunnistasid, et filmide tase on läinud madalamaks. Veerand küsitluses osalenutest ütlesid, et ei ole viimase aasta aja jooksul kinos käinud.
Küsitlus viidi läbi saamaks teada viimase kahe aastakümne suurima kinotulu languse põhjust. Möödunud nädal oli järjekorras juba 16., mil kinode kogu kassatulu jäi 2004. aasta samale perioodile alla.

Viimaste aastate jooksul on kinopiletite müük hakanud tasapisi kahanema. 2002. aastal püstitati viimaste aastate kinopileti müügirekord. Sel aastal ostsid kinokülastajad kokku 1.63 miljardit kinopiletit. Möödunud aastal oli see number 1.51 miljardit.
Samasuguse tempoga jätkates müüakse käesoleval aastal hinnanguliselt kõigest 1.34 miljardit piletit, mis oleks madalaim tulemus alates 1996. aastast.
Ennem, kui televisioonist veel Hollywoodi toodangut näha ei saanud, müüdi aastas vähemalt neli miljardit kinopiletit.

Ka kassatulude võrdlusest on selgelt näha, et inimesed eelistavad kodukino. Möödunud aastal jätsid kinokülastajad kassadesse 9.4 miljardit dollarit, samas kui DVD müügi/rendi peale kulutati 21.2 miljardit dollarit.

Toimetas: Taavi
18. juuni 2005, kell 12:36

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga