Uudsus päästab Batmani?

Array

Kui Bob Kane 1939. aastal avaldas esimese "Batman'i" koomiksi, sai ta hoobilt maailmakuulsaks. 1966. aastal ilmunud samanimeline telesari aitas Kane'i loodut veelgi tuntumaks teha. 1989. ning 1992. aastal lavastas Tim Burton nahkhiiremehest kaks pea kultusfilmiks saanud linateost. Edasi vajus aga lugu ära ning kaks järgmist Batmani filmi kuuluvad nö Hollywoodi saasta sisse.
Selle nädala jooksul jõuab mitmel pool Maailmas kinodesse viies Batmani film "Batman alustab". Seekordne käsitlus superkangelase tegemistest on valminud "Memento" looja Christopher Nolan-i käe all ning on saanud kriitikutelt ülikõrge hinnangu.

Kriitikute hinnang sellele filmile on hetkel saja palli süsteemis 83, samas näiteks sarja eelnev osa "Batman ja Robin" sai filmiteadlastelt hävitava hinnangu (11/100).
Mis teeb siis selle Batmani eelnevatest niivõrd palju paremaks? <<"Batman Alustab" on nauditav, kuna filmi lavastaja Christopher Nolan kasutab antud žanri elemente hoopis uutel, ennenägematutel viisidel.>> ütles The New York Times'i ajakirjanik Manohla Dargis.

Palju kiidusõnu on lausutud ka noore briti näitleja Christian Bale-i kohta, kellel lasub auväärne roll legendaarset kangelast mängida. Ta loob hoopis sümpaatsema õhkkonna, kui kuuekümnendate telesarjast tuttav Adam West (kõige algsem Batman). Tema esinemine on võrreldav esimeses Batmani kinofilmis mänginud Michael Keatoniga, või isegi, et parem. Bale suudab Batmani karakterisse tuua tuntavat kardetavust, mis eelkäijatel välja ei ole tulnud.
Üleüldse on kogu film kogu seeria süngeim.

Teisipäevaõhtuselt esilinastuselt väljunud inimesed ütlesid kommentaariks ajakirjanikele, et see on parim film, mis eales tehtud.

Toimetas: Taavi
15. juuni 2005, kell 10:31

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga