Uued tuuled.

Array

Märtsi algul Miramaxi tegevjuhi kohalt taandunud vendade Bob ja Harvey Weinstein-i rajatud uus stuudio (hetkel nimega Weinstein Company) on alustamas filmide tootmisega. Stuudio esimeseks suureks projektiks on õudusfilm "Grind House", mille lavastavad üheskoos Robert Rodriguez ning Miramaxi raudvara Quentin Tarantino.
25 aastat tagasi Miramaxi asutanud vennad Weinsteinid ütlesid, et uue stuudio eesmärgiks teha filme, mis ka publikule meeldiks.
Teiseks stuudio suurettevõtmiseks on järg koomiksifilmile "Sin City". Mõlemad filmid peaksid kinodesse jõudma 2006. aastal.

Vennad Harvey ja Bob Weinstein asutasid filmistuudio Miramax aastal 1979. Omalaadse nime panid nad kokku enda vanemate eesnimedest (Miriam ja Max). Disney Stuudio alla kuulunud Miramax tegeles algul eelkõige sõltumatute ning võõrkeelsete filmide levitamisega, hiljem hakkas aga ka ise omatoodangut valmistama.
Ilma suurema eduta kulgenud karjäär sai aga uue pöörde, kui Miramax tõi Ameerika turule Briti draama "The Crying Game" (1992) - üllatuslikult võitis filmi stsenarist Neil Jordan ka parima originaalstsenaariumi auhinna.

Rahaliselt kehvas seisus olnud stuudio päästis välja hetkel üks hinnatumaid lavastajaid, kõikide näitlejate lemmik Quentin Tarantino.
Miramax eraldas Tarantinole filmi "Pulp Fiction" tootmiseks 8 miljonit dollarit - kinodest tõi film tagasi aga üle 200 miljoni. Lisaks võitis Tarantino filmi eest ka parima originaalstsenaariumi Oscari.
Siiani on üks Tarantino üks väheseid filmilavastajaid, kes ei pea stuudio sõna kuulama ning tal lastakse teha mida iganes tal pähe tuleb.

Üheksakümnendate lõpus tootis Miramax ka kaks filmi, mis pälvisid parima filmi Oscari tiitli - "Inglise patsient" ning "Armunud Shakespeare".

Toimetas: Taavi
30. mai 2005, kell 12:31

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga