Star Wars lõi mitmeid rekordeid.

Array

Eelmisel neljapäeval, 19. mail, laiema publiku ette jõudnud legendaarse kosmosesaaga Star Wars viimane jagu suutis ülekaalukalt ületada mitmeid seni kehtinud kassarekordeid. Seda vaatamata asjaolule, et vaid päev enne esilinastust oli tänavakauplustes saadaval hea kvaliteediga piraat-DVD, mida müüdi kinopiletistki odavama hinnaga. Terve käesoleva aasta varjus püsinud kassarahad hakkasid nüüdsest igal pool lausa voolama. Kuigi Eestis "Sithi kättemaks" ühtegi kassarekordit ei ületanud, on filmi kogutud 5979 vaatajat siin siiski edukaim nädalalõpp mitmete kuude jooksul.

Esimesed uudised suurest rekordiületusest tulid juba reedel, mil teatati, et film kogus avapäeval ainuüksi Põhja-Ameerika kinodest veidi rohkem kui 50 miljonit dollarit. Seega oli edukaima avapäeva rekord, mida aastast 2002 hoidis "The Matrix Reloaded", löödud. Võrdluseks võib tuua, et möödunud rekord oli "vaid" 42.5 miljonit.
Sellega oli löödud samas ka edukaima ühepäeva kassa rekord, mida möödunud aastast hoidis enda käes animakomöödia "Shrek 2" - rekordiks oli tollal 44.8 miljonit USA dollarit.
Kuigi rekord kiiremini saja miljonini jõudmiseks oli hetkel 3 päeva, siis Star Wars seda märki ületada ei suutnud ning lisandus kolmandaks filmiks, mis sedavõrd kiiresti seal selle märgini on jõudnud (eelmised kaks: "The Matrix Reloaded" ja "Spider-Man").
Veel USA-st rääkides, "Star Wars: Osa III - Sithi kättemaks" suutis selgelt edestada ulmekat "The Matrix Reloaded" nn. neljapäevases nädalavahetuses, kogudes 158 miljonit, ületades eelnevat rekordid mäekõrguselt ($134.3).

Üle Maailma kogus "Star Wars: Osa III - Sithi kättemaks" pühapäeva õhtuks $303 miljonit, ületades jällegi ülekaalukalt eelmist rekordiomanikku "The Lord of the Rings: The Return of the King" ($249.8).
Kõrgeimad kassarahad väljaspool Põhja-Ameerikat tulid Suurbritanniast (film kogus $26.8 miljonit), Prantsusmaalt ($22.3) ning Saksamaalt ($17.9).

Toimetas: Taavi
26. mai 2005, kell 13:29

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga