Filmi lõpus tuleb tahtmine kisada "Korrata!"

Array

Hetkel on ainult mõned üksikud hoolikalt välja valitud kriitikud näinud käesoleva aasta oodatuimat filmi "Star Wars: Osa III - Sithi kättemaks". Arvustusi suurteose kohta on vaid käputäis, kuid kõik neist on ülistavad. Halbu sõnu seal nagu ei tuntakski.
Filmire?isöör Kevin Smith ütles enda arvutuses: "Film on ülikõva!"; tuntud filmikriitit Kirk Honeycutt rääkis enda ülevaates, et tahtis filmi lõppedes kisada "Korrata!". Tema sõnul õpetab Tähesõdade looja George Lucas teistele lavastajatele piire mitte tunnetama. Osa III paneb punktid kõikidele puuduolevatele kohtadele.

Peale kahe eelmise osa vaatamist tekkis arvatavasti mõnedel Star Warsi fännidel küsimus, et kas neid eellugusi oli üldse vaja. "Sithi kättemaksuni" jõudmine oli küll mõnevõrra vaevarikas ning kohtas seal ka mõnd ebaolulist seika või tegelast, kes oli lihtsalt vaatemängulisuse tõstmiseks saagasse lisatud. Kuid see kõik oli seda väärt. Peale Tähesõdade viimase osa ära vaatamist ei jää enam mingeid lahtisi otsi.
Kriitikute sõnul saavad kolmandas osas toimuvast hästi aru ka kõik need, kes pole mitte ühtegi jagu ennem näinud. Filmis näidatakse meisterlikult ära, kuidas Anakinist tema endiste võitluskaaslaste Obi-Wani ning Yoda vastane saab ning kuidas ta enda rasedast abikaasast Padme-st eemaldub.
"Sithi kättemaks" näitab ära täpselt miks neljanda osa ("Star Wars: Osa IV - Uus lootus") alguses kõik just nii oli.

Filmimuusika on jäätud jällegi viiekordse Oscarivõitja ning 43. kordse nominandi John Williamsi hooleks, kes on musikaalse poole eest vastutanud kõikide Tähesõdade osade puhul. Peale George Lucase on Williams teinud tõsist koostööd ka filmimaailma ühe hinnatuima lavastaja Steven Spielbergiga.

"Star Wars: Osa III - Sithi kättemaks" on üles võetud täielikult digitaalsena, nagu ka filmile eelnev osa. Lucase sõnul annab selline kaasaegne tehnoloogia tohutult võimalusi ka pea utoopiliste ideede teostamiseks. Filmi juba näinud kriitikute sõnul on efektid lausa meeletud ning ülikõrgel tasemel.

Mis nii heade filmide puhul on kahjuks tavaks saanud, et kriitikud satuvad kohati arvustuste kirjutamisel liiga hoogu ning jutustavad ära paljud ootamatused, mida tegijad on eelnevalt korralikult varjanud. Tähesõdade puhul on seda juba mitmele kriitikule ette heidetud.

Toimetas: Taavi
6. mai 2005, kell 11:00

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga