Superkangelaste tagasitulek.

Array

Filmimaailma viimane veerandsajand on laias laastus kuulunud mitmesugustele ulmefilmidele. Eriti on hoogu võtmas koomiksitest tuttavad superkangelased. Sel suvel jõuab kinodesse viies "Batman"-i film, järgmisel kevadel kolmas "X-Men", alles äsja teatati viienda "Superman"-i filmi võtete algusest ning nüüd tehti lõplik valik kolmanda filmi tarbeks sarjast "Ämblikmees". Veidike ehk läheb teemast mööda, kuid produtsendid on andnud teada ka järje tegemisest äsjasele animafilmile "Robotid".

Möödunud sügisel taevastele võtteplatsidele lahkunud Christopher Reeve-i (pildil) mantlipärijaks Superman-i rolli valiti ameeriklane Brandon Routh. 25. aastane näitleja on varem osalenud vaid kahes vähetuntud seriaalis. Senisele neljale osale eellooks olev film püüab taaselustada ning ehk ka päästa kunagist kuulsat filmiseeriat. Seni viimane, "Superman 4", kukkus 1987. aastal kinodes kolinal läbi. Lisaks tegid ka kriitikud filmi maha ning rahvas hääletas selle üheks aegade kehvimaks linateoseks. Film kandideeris ka kahele Razzie (aasta halvima filmi) auhinnale. Viienda filmi võtted algasid 3. märtsil Austraalias - selle nimeks saab kõigi eelduste kohaselt "Superman Returns".

Käesoleva aasta juunis jõuab viiendat korda kinolinale "Batman". Paralleeliks viienda Supermani ja Batmani vahel on kindlasti see, et mõlemad on eelnevale neljale filmile eellooks ning, et nimikangelast kehastab noor ning küllaltki tundmatu näitleja.
Viiendas Batmani filmis kehastab nahkhiiremeest noor Wales-st pärit Christian Bale. Tema võtab rolli üle George Clooney-lt, kes kehastas Gotham City kangelast 1997. aastal filmis "Batman ja Robin". Sarnaselt eelkäijatega on ka "Batman alustab" ülisuure-eelarveline ning selles teeb kaasa terve ports filmimaailma suurkujusi. Kuid nagu ka Supermani puhul on viimane Batman nii kriitikute kui publiku poolt maha tehtud. "Batman ja Robin" hoiab enda käes ka üht väga kurba rekordit. Nimelt kandideeris film koguni 11. Razzie auhinnale - rohkemale kui ükski teine siiani (võites neist kuigi vaid ühe - Alicia Silverstone halvim naiskõrvalosa). Kassaedu üle siiski niipalju kurta ei saa.

Toimetas: Taavi
23. märts 2005, kell 16:27

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga