Oscarite negatiivne järelkaja.

Array

"Inimesed kulutavad 15 kuni 20 miljonit dollarit, et reklaamida enda filme Oscarite jaoks. See on päris soolane hind ühe väikese kullast kuju eest" - ütles lavastaja ja näitleja Mel Gibson telekanalile EWTN antud intervjuus. Gibson, kes on varemgi Ameerika filmiakadeemiat sel teemal kritiseerinud, nimetas Oscarite jagamise korda naeruväärseks. Tema sõnul on see vaid üks turumajanduslik üritus. Teadavasti loobus Gibson ise auhinnale kandideerimast, kuna tema arvates jagatakse neid kuldmehikesi rohkem publikumenu kui kunstilise väärtuse alusel.

Lisaks avaldas ta kahetsust tema enda filmi "Kristuse kannatused" tõlgenduste pärast ning selle kasutamist kui poliitilist jalgpalli. "Minu film ei ole poliitiline, kuigi seda üritatakse nii mõista" väitis ta.
Gibson ise võitis Oscari 1996. aastal lavastajana filmiga "Kartmatu". Briti ajakiri Empire valis kolm päeva enne 2005. aasta gaalat filmi kõigi aegade halvimaks Oscari-võitjaks.

Vahetult peale tänuvuaastase Oscari-gaala lõppu räägiti kõige enam kolmel teemal: kuidas tuli toime õhtujuht Chris Rock, miks on auhindade jagamise vaadatavus aasta-aastalt järjest kahanenud ning kui palju mängis rolli suurte kassahittide puudumine olulistematest kategooriatest. Viimase kohta küsiti mõned päevad enne gaalat auhinna välja-andjatelt ning nemad avaldasid muret, et näiteks parima filmi kategoorias puuduvad suured kassahitid. Nende väitel ei vaatakski inimesed taolist auhinnasaadet, kus nad ühestki filmist midagi kuulnud pole. Paljude arvates oli see üks põhjusi, miks tänavuaastased vaatajanumbrid möödundkordsetele alla jäid. 2004. aastal võitis parima filmi Oscari suurim kasumitooja peale 1997. aasta hiigelteost "Titanic" - "Sõrmuste Isand: Kuninga Tagasitulek".

Toimetas: Taavi
9. märts 2005, kell 17:40

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga