Aastalõpu suurfilmidele on pandud palju lootusi.

Array

Analüütikud ennustavad, et vaatamata kuid kestnud ülisuurele langusele tuleb käesolev aasta kinokassa arvestuses möödunud aastast edukam. Peale 19. nädalat kestnud allajäämist 2004. aastale suutsid mitmed filmid sissetulekute osas üllatusi valmistada. Suurimad lootused aasta päästmiseks on rajatud aga aastalõpu kolmele kauaoodatud suurfilmile. Esimene neist, "Harry Potter ja Tulepeeker", jõuab kinoekraanidele novembri keskel. Detsembris jõuavad ekraanile veel ka Peter Jacksoni suurteos "King Kong" ning järjekordne kirjandusklassika ekraniseering "Narnia kroonikad: lõvi, nõid ja riidekapp".

Hetke seisuga on 2005. aasta kinokassa möödunud aastast 7% maas. Seda eelkõige veebruarist juulini kestnud suure mõõnaperioodi tõttu, mil 19. nädalat järjest jäädi kassas möödunud aasta samale perioodile alla. Seda ei suutnud leevendada ka George Lucase "Star Wars: Osa III - Sithi kättemaks" ega Steven Spielbergi "Maailmade sõda".

Allakäik lõppes alles kolme nädala eest, mil koomiksipõhine "Fantastiline nelik" suutis eelnevaid analüütikute ennustusi rohkem kui kahe kordselt edestada. Ning kuigi eelpoolnimetatud põnevik kukkus tipust veel kiiremini kui ta sinna tõusis, suutis nädal hiljem hiigelkassaga vastata Johnny Depp-i uusim teos "Charlie ja ?okolaadivabrik".

Käesoleval nädalalõpul tabas aga kinokassat väikene tagasilöök ning seda põneviku "Saar (2005)" läbi kukkumise näol (film kogus eeldatud 30 miljoni asemel vaid 12).
Järgmisel nädalalõpul esilinastuv ülisuure-eelarveline "Stealth - superhävitaja" on ennustuste kohaselt samuti hukule määratud. Filmile kohta on isegi öeldud, et see võib aasta suurima kahjumitooja tiitli põnevikult "Sahara" ära võtta.

Toimetas: Taavi
24. juuli 2005, kell 23:18

Jaga / Prindi

  • Jaga Facebookis
  • Jaga Twitteris
  • Jaga Deliciousis
  • Lisa lemmikutesse
  • Prindi
  • Saada e-mailiga