Dante mäetipp

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderator: Meeskond

Post Reply
Robert
Ristiisa
Ristiisa

Dante mäetipp

Post by Robert »

Dante mäetipp
Dante's Peak (1997)

Põnevik Dante's Peaki idüllilisest väikelinnast, mille 8000 elanikku elavad enda arvates maailma turvalisimas paigas. Ent linna kohal lasub vägagi reaalne hädaoht: asula vahetus läheduses kõrguv mägi on ärkamas. Vulkanoloog Harry Dalton (Pierce Brosnan), püüab linnavalitsusele selgeks teha, et aastaid vaikinud vulkaan purskab lähemal ajal välja oma laadungi, mille jõud ületab tuhande tuumapommi oma ning millest purskuv laava põletaks lühikese ajaga maha kogu linna. Ka linnapea Rachel Wando ei taha esialgu spetsialisti juttu uskuda, kuid sündmuste käik kõrvaldab igasugused kahtlused...

Loe täielikku tutvustust siit
athen
Batman alustab
Batman alustab

Post by athen »

Omamoodi kolma-päeva-õhtu-põnev.
Fletcher
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

Post by Fletcher »

Minu meelest ei sobinud Brosnan eriti selle mehe rolli, aga mis parata. Film muidu oli põnev ja klaustrofoobiline.

6/10
Girl17
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by Girl17 »

p2ris hea film...!
Weirdo
Ristiisa
Ristiisa

Post by Weirdo »

Ausalt öeldes väga ei meeldi, aga see tuleb arvatavasti sellest, et seda nii palju näidatud on. Tüdinud lihtsalt.
Mulle ka Brosnan ei meeldinud selles rollis(kuigi ta ei meeldi mulle üheski rollis)
Kahn19
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Kahn19 »

Pierce Brosnani üks parimaid filme :)
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Storm »

Kahn19 wrote:Pierce Brosnani üks parimaid filme :)

Seda ei saaks kohe kindlasti 6elda :? . Parimad rollid j22vad ikkagi Bondi aegadesse, imo.
Legalize IT!
kathyy
Batman alustab
Batman alustab

Post by kathyy »

Kahn19 wrote:Pierce Brosnani üks parimaid filme :)

minu meelest ka, väga selline põnevust tekitav ja vahepeal ka päris vuh, aga jh... mulle küll meeldis :))
Pixie
gatehead
gatehead

Post by Pixie »

Suht hea film.
Algus on tüüpiline: 1 mees väidab,et katasrtoof vms tulekul ja keegi ei usu ja kõik teised eksivad jne.
6,5/10
Ralf
love <3

Post by Ralf »

Minu arust kah täitsa O.K. film. Pierce Brosnan sobis rolli kuidagi väga hästi ja see oli vähemalt huvitavam kui mingi dokfilm vulkaanidest. Eriefektid ei olnud ka sugugi pahad.

5/10
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond

Post by Storm »

Minu meelest ei sobinud Brosnan eriti selle mehe rolli

Pierce Brosnan sobis rolli kuidagi väga hästi

Kumb siis :pööritus:
Legalize IT!
Ralf
love <3

Post by Ralf »

Hea tõestus sellest, kuidas inimese arvamus aastaga muutuda võib. Jään enda viimases postituses öeldu juurde. ;-)
Will Turner
Raevunud härg
Raevunud härg

Post by Will Turner »

P.Brosnan sobis hästi sellese rolli ja päruis huvitav film oli.
Rasmus
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

Re: Dante mäetipp

Post by Rasmus »

Brosnan sobib sellesse rolli imehästi. Nähtud vast 15+ aastat tagasi ja ainsana oli mällu sööbinud paadistseen happelises jõevees
Spoiler :
ja selle jõhker lõpplahendus. Kusjuures šokeerivaid stseene on teisigi, näiteks klaustrofoobiline lõppvaatus kokkuvarisevas kaevanduses. Brosnani tegelane on terve katastroofi keskmes kui vana rahu ise ja seda hirmsam on näha viimaks ahastust, kui varing ta halastamatult nurka surub. Ülimeisterlikult lavastatud ja näideldud stseen.
Kahtlusteta üks 90ndate katastroofifilmide laine etemaid näiteid. Napib "Iseseisvuspäevale" ja muudele taolistele omast kerglust ja ülepaisutatust, selle asemel paistab "Dante's Peak" silma teadusliku ja maalähedase lähenemisega. Paradoksaalne, aga just seetõttu mõjub "Dante's Peak" palju hirmsamalt kui maailmalõpufilmid, kus hävingut külvatakse hoopis suuremal skaalal. Võrratu pacing – täpselt selle piiri peal, et kui filmi esimeses otsas oleks tempo veel aeglasem, hakkaks igav. Aga ei hakka, kuna kogu aeg antakse vähehaaval aimu aina lähemale hiilivast hukatusest. Ja loomulikult need praktilised efektid, kui tõeline möll pihta algab – ei jõua ära kiita, kui hästi need ajale vastu on pidanud. Ei teadnudki, et mudelitega saab nii suuri asju ära teha.

8/10 (Y)
Post Reply