Oh. My. God. Teemat lugedes nägin, et ma polnud ainus, kes ei pidanud Friends'ist suurt lugu. Soovitan kõigil avatud meelega paar episoodi ära vaadata, sest praegu - olles hiljuti lõpetanud terve seriaali vaatamise - pean seda üheks parimaks
sitcom'iks üldse.

Peale suurepärase huumori leidus liigutavaid hetki, sama sädet ja energiat suudeti hoida 10 aastat ning Friends lõppes sama kõrge tasemega kui algas.
Kõik osad said vaadatud päris väikese ajaperioodi jooksul, nii et terve stoori sulandub üheks. Raske on valida lemmikuid episoode/hooaegu/tegelasi. Natuke negatiivselt jäi meelde eelviimane hooaeg, sest liiga harva nägi kõiki tegelasi koos. Samas arusaadav vaadates, kuidas stoorid olid arenenud (abielu, laps); ja vähemalt said Phoebe ning Joey rohkem ekraaniaega. Ainus ebaloomulik sündmuste käik oli Rachel/Joey, mis õnneks väga kaua ei kestnud.
Mulle meeldib, kui sarjad/filmid suudavad mind emotsionaalselt liigutada, aga reeglina juhtub see tänu kurbadele stseenidele. IIRC, Friends suutis esimest korda saavutada sama efekti rõõmsate sündmustega nagu nt abieluettepanekud ja pulmad. Veel meeldis pikemate
storyline'ide põimumine
story of the week'iga, mis võimaldas tegelastel aja jooksul arendeda, kasvada ja muutuda.
Terve 10.hooaeg tundus tõesti viimasena, oli tunda, kuidas tegelased jõudsid oma elus sinnamaale, kus on aeg muutusteks ning peab edasi minema. Oleks soovinud kauem näha Rachel'it ja Ross'i korralikult toimivas suhtes. Viimati oli neil see mitu aastat tagasi ning siiani polnud selle uuesti saavutamine õnnestunud. Lõpul oli kergelt kurb toon, kuid teatav
sense of hope takistas õhkkonna muutumise liiga masendavaks.
Varsti plaanin ära vaadata
spin-off seriaali Joey (seda pole vist FV andmebaasi lisatud?). Olen lugenud, kuidas too sari rikkus mõnede jaoks ära Joey tegelaskuju.

Loodetavasti pole see palju hullem kogemus võrreldes The Golden Girls'i ja selle
spin-off'i The Golden Palace'ga.