Sherlock Holmes

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Sherlock Holmes

PostitusPostitas Zinera » 16. August 2009, 12:13

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes



Arthur Conan Doyle maailma kuulsaima tegelase Sherlock Holmes'i uutes seiklustes peavad Holmes ja tema abiline Watson lahendama järjekordse juhtumi. Paljastades võitlusoskused sarnased oma intellektile, on Holmes valmis suurimaks seikluseks, et lahti harutada kuritegelikud skeemid ja taastada õiglus riigis.




Täielikku tutvustust loe siit.
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

PostitusPostitas Zinera » 16. August 2009, 12:15

Ei oleks osanud arvata, et kunagi ootan mingit deketiivifilmi, aga võta näpust. Treileri ja näitlejate kaadri järgi ootan seda filmi väga! :) ;-)
Zinera
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2599
Liitunud: 22. Mai 2005, 13:41

PostitusPostitas Kickflick » 02. Jaanuar 2010, 14:56

Tõotab tulla päris äge, kindlalt plaanin vaatama minna :)
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Spellbound » 02. Jaanuar 2010, 18:42

Tundub täpselt selline, et olen seda valemit juba korduvalt näinud, aga vaatama kutsub ikkagi. Ritchie on lahe 8)
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas MNC » 03. Jaanuar 2010, 18:11

Olen juba RocknRolla põhjustatud kibedusest üle saanud ning SH on kindlalt üks järgmise aasta oodatumaid kinusi minu jaoks....
"Little Ralf Sauter. How I loved listening to your sweet prayers every night. And then you'd jump in your bed, so afraid I was under there. And I was!"

http://realmnc3.blogspot.com/
Kasutaja avatar
MNC
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 391
Liitunud: 07. Detsember 2009, 23:46
Asukoht: Tarbatu

PostitusPostitas delete » 09. Jaanuar 2010, 16:22

Täiesti vaadatav nii actioni kui huumori poolest 8/10 , aga kas ta ka jätkusuutlik on nagu filmi lõpp eeldaks... ? :)
Kasutaja avatar
delete
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 120
Liitunud: 24. Detsember 2009, 23:17

PostitusPostitas Kickflick » 09. Jaanuar 2010, 16:56

Täna käisin uLtImAtEcRiTiCuga koos vaatamas, päris muhe ja põnev film oli. 8/10.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3774
Liitunud: 29. Juuli 2009, 19:53
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 10. Jaanuar 2010, 00:19

Minu poolt 7/10.
Midagi jäi nagu puudu... Mõneti häiris see, et Downey Jr. (küll väga andekas näitleja) ei tekitanud hetkekski tunnet, nagu tegu võiks olla Sherlock Holmes'iga. Pigem tundus film rääkivat mõnest teisest hiilgavate võimete ja vägeva torsoga piinatud geeniusest. Samas Jude Law Dr. Watson jättis väga eheda mulje. All in all oli tegu ikkagi toreda filmikesega, avades tuntud lugu veidi teises võtmes.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

PostitusPostitas Jolt » 10. Jaanuar 2010, 02:49

Käisin minagi kinos vaatamas ning väga lühidalt on mulje selline, et Sherlock Holmes a'la Ritchie oli parem kui ma kartsin, kuid halvem kui lootsin ehk tüüpiline malli järgi tehtud kogupere-action-seiklus-põnevus-ajastufilm.

Mina isiklikult pole eriti solvunud seepärast, et selle filmiga on maailmakuulsale detektiivile hollywoodlik spin peale lükatud. Nii palju kui ma varasemaid tv Sherlock Holmes'e näinud olen, on nad ikka ja alati väga akuraatsed ja ontlikud ning paaris ühe parajalt paksu ja väikest viisi rumala dr Watsoniga. Materjal kõigeks selleks on Doyle'i raamatus küll selgelt olemas, kuid samaaegselt on originaalne Holmes ka paras veidrik ning hooti, hetkedel mi'l ta üliinimlikult töötav aju piisavalt mõtlemisainet ei saa, löövad tal välja selgelt enesehävituslikud tendentsid. Watson see'eest on sõjaväelase taustaga ning, kui õigesti mäletan, siis mitte ainult naise mees ja vaid ennemini ikkagi naistemees.

Ritchie (või eelkõige produtsendid) eiravad varasemalt üledimensioneeritud korrektsust ja Sherlock Holmes on se'l korral päris goofy guy, maailma kõige täpsema haistmismeelega veel pealegi (hihii, kui lord Blackwood oleks Holmesile külmetuse suutnud korraldada võinuks film täiesti teisiti lõppeda). Üks mu lemmikuid stseene on see, kui Ritchie näitab, mis tempol Holmesi aju töötab. Ilma igasuguste liigsete efektideta ja küünilist huumorit kangutava dialoogita, lihtne ilmete ja montaažiga mängimine annab kogu mõtte väga edukalt edasi. Dr Watson on lihtsalt üks jolly good lad ja olen UltimateCriticuga nõus, Jude Law'lt pärineb üks filmi parimaid osatäitmisi. Holmesi ja Watsoni keemia oligi parim osa, nende omavaheline jagelemine on palju huvitavam, kui kogu suur spektaakel kokku.
Veel meeldis mulle vägaväga Hans Zimmeri loodud muusika, seda oli alati väga selgelt kuulda ja ajastu mõjutused töötasid täiega.

Mida aga üleüldse tunda ei olnud, oli Guy Richie lavastajana. Kui välja arvata üpris tempokas ja hästi filmitud algus ning veidi kraana otsast tiirutavat kaamerat, siis SH oli kohati suisa häirivalt safe värk. Tempo oli hea (eriti võrreldes Rocknrolla venimisega), aga kõik suured actionstseenid olid POTC klassist, eriti viimane. Paras ports jaburust. Suur haamer VS väike haamer teema jättis juba traileris ülitotra mulje ning filmis oli see täiesti konkreetselt häiriv, üleüldse see suur arminägu oli filmi kõige ebavajalikum tegelane.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2207
Liitunud: 12. Juuni 2007, 12:02

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 10. Jaanuar 2010, 02:58

Jolt kirjutas:Veel meeldis mulle vägaväga Hans Zimmeri muusika, seda oli alati väga selgelt kuulda ja ajastu mõjutused töötasid täiega.

Vot, muusika unustasin ma täiesti mainimata, aga ehk ongi Jolt'iga nõustudes hoopis lihtsam. Muusika kindlasti filmi ei kammitsenud, vaid aitas üldpildile tugevalt kaasa.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

PostitusPostitas Spellbound » 10. Jaanuar 2010, 17:02

Jolt kirjutas:
Veel meeldis mulle vägaväga Hans Zimmeri loodud muusika, seda oli alati väga selgelt kuulda ja ajastu mõjutused töötasid täiega.

Muusika on tõesti hea. Väga hästi toimuvaga kokku klapitud ja viis iga järgneva stseeni uue hooga edasi.

Jolt kirjutas: Mida aga üleüldse tunda ei olnud, oli Guy Richie lavastajana.

Filmi lõppedes oli sama mõte. Taaskord olid kasutusel küll kiirendatud kaadrivahetus ja osaliselt temalik kaameratöö, aga see oligi kõik. Filmis puudus keerukus ja seetõttu oli etteaimatavuse tase üpris kõrge, kuigi keskpaigus ei osanud arvata, mis on lõpptulemus, aga tulemuse saabudes oli seegi ilmselge. Karakterid oli head, aga jällegi mitte nii head kui Ritchie puhul ootaks. Downey oli lahe, sest ta tõi värskeid tuuli muidu ühemallilisse karakterisse. Väga paljud detailid, nagu läbimõtlemine ja uurimistöö olid leidnud huvitava lahenduse. Kahjuks või õnneks (oleneb kuidas võtta) oli meelelahutusfaktor väga kõrge, mis paraku summutas ülejäänut.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3527
Liitunud: 01. September 2008, 14:34
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas LiveForThis » 10. Jaanuar 2010, 18:08

Pikalt enne kinno minekut kahtlustasin, et see film ei ole vist ikka päris Ritchie`lik. Seda süvendas treiler, mis juba kaugelt kuulutas ette lõbusat, seiklusrikast ja kahe karakteri koostööl põhinevat actionkomöödiat.

Ei olnud päris Ritchie, kuid ei olnud ka keskpärane seiklusfilm. SH oli täis Ritchiele omaseid elemente nagu kaameratöö, mõneti ka kaklussteenid ja humoorikad dialoogid, tegelased.

Nagu Jolt juba jõudis öelda oli SH korralik ja kindlat rada jälgiv vastava ajastu krimi/kelmi/actionkomöödia, mille suhtes oli raske pettuda. Kõik oli justkui paigas. Asjalikud karakterid ja detektiivitöö, mis hoidis huvi ja pinget kogu aeg üleval. Mark Strong oli lahe nagu alati. Tema tegelase suhtes loodi osavalt mõnus petuskeem, et vaatajat ja tegelasi lollitada ja see õnnestus suurepäraselt.

Veidi üle kahe tunni kestnud uuenduskuur meisterdetektiiv Sherlock Holmesile tasus end suuremalt jaolt ära, kuid Ritchie andekus jäi seikluslikkuse ja lõbususe varju. Filmil oli stiili, kuid karakterid ei olnud kompleksed ega kippunud valguma laiali nende jaoks loodud rööbastelt nagu Ritchie puhul kipub olema.

Miinusteks loekski etteaimatavust kahe peategelase suhtes, sest kui välja arvata Downey igaki kobe rollisooritus, siis Holmesi ja Watsoni suhe osutus kaunis läbinägelikuks. Seda kõike oleme juba näinud. Suurim pluss oli muidugi Downey Holmesi intelligentsus, sarm, eksentrilisus ja pisikeste detailide armastus. Downey oli selles rollis vägagi andekas.

Hans Zimmeri loodud muusika paitas kõrvu. Iga tähtsama hetke juurde oli lisatud meeleoluloov pala, mis võiks isegi jala tatsuma panna.

7/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Somerset » 11. Jaanuar 2010, 17:21

Kuna ise olen suur Guy Ritchie ja Downey Jr fänn (Rachel McAdams meeldib välimuselt väga ning näitlemisel ka viga pole), siis jäin filmiga väga rahule. Ritchie stiilne ning hea kaameratöö, filmi mõnus tempokus, oodatud kuid siiski head puändid ja hea näitlejatöö. 9/10 minu jaoks.
Somerset
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 33
Liitunud: 03. August 2009, 23:00
Asukoht: Viimsi

PostitusPostitas rauls » 16. Jaanuar 2010, 22:43

Tüüpiline massidele mõeldud action-komöödia. Kohati väga lahe ja humoorikas, kohati totter. Muusika oli OK, selline lustlik, aga mitte liiga lurr. Ei ole küll sääraste filmide fänn, aga tunnistan, et meelt sain ikka lahutatud.

6,5/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

PostitusPostitas 0ll » 18. Jaanuar 2010, 01:41

Läksin vaatama puhtalt lehelt. Just Sherlock Holmesi mõttes - ei mäletagi, millal seda tegelast viimati ekraanil või raamatu lehekülgedel nägin. Nii et "kas oli piisavalt Holmes/Watson" küsimus mind enne ega pärast vaatamist ei piinanud.
Visuaalselt muidugi laitmatu. Lavadisain-kostüümid suurepärased, kohati tekkis raskusi arvutigraafika ja päriselu eristamisel, väga julge "varjukasutus"
Sama lugu helirežii ja muusikaga. Zimmer tõestab järjekordselt, et "elus muusikat" ja "elektroonikat" saab väga edukalt kokku sulatada. Natuke John Barryt, natuke Morriconet ja natuke mustlasmuusikat - vaheldusrikas ja meeleolukas heliriba.

Aga... minu puhul film lihtsalt ei toiminud. Lugu ise ei tõmmanud kaasa, tegelaste saatus ei huvitanud. Muige kiskus suule haruharva. Mitmest arvustusest on kõrva jäänud nagu oleks tegemist 2009. aasta parima "semufilmiga" - seda lahedat sidet peategelaste vahel ei suutnud ma samuti tuvastada. Äkki vaatasin lihtsalt vale tujuga

Raske on hinnata... ümardan seekord allapoole
6/10
Fact is, the law says you cannot touch! But I think I see a lotta lawbreakers up in this house tonight...
Kasutaja avatar
0ll
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 795
Liitunud: 07. Detsember 2009, 23:25
Asukoht: Tallinn

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 40 külalist

cron