Moderaator: Meeskond
eerik kirjutas:Korralik ulmefilm ja Hollywoodi ulmemärul on kaks VÄGA ERINEVAT asja.
Spellbound kirjutas:Rockwell rokib.
SamII reaktsioon avastusele, et ta tegelikult kloon on, oli umbes sama, mis "Dollhouse'i" järjekordse isiku oma, kes on just teada saanud, et ta doll on. See identiteedi ja "mina" teema on viimasel ajal ikka päris hot stuff.
Seoses "Moon"-s käsitletud teemaga tuli meelde küsimus, mille Enn Kasaku esitas ühes oma ööülikooli loengutest. Kus asub ja kuidas piiritleda inimeses "mina"? Kui kuskil panna kokku täpselt sarnane hulk aatomeid, täpselt sarnase struktuuri järgi, kas siis on ikkagi tegu sama inimesega?
Mina sain aru, et originaalne Sam on Maal kodus pere keskel ja tema teadmata (või teadis ta seda?) kasutati tema kloone. Algul arvasin, et kompanii koristas ta lihtsalt ära ja tegi kloonid järgmisteks plaanipärasteks lepinguaastateks valmis, aga kui Sami kloon suhtles naisega, siis suhtles ta vanade salvestistega, mis olid jäänud originaal Sami aegadest baasi. Kui kloon aga pärast segajate maha võtmist koju helistas, sai ta tütrega ühendust, aga tütar mainis kõne ajal, et pilt on segi ja seetõttu ei näinud Sami tütar kellega ta tegelikult räägib. Tütar kutsus isa, et too uuriks, miks keegi helistab ja küsib ammu surnud ema kohta. Isa meile ei näidatud, aga hääl oli kuulda. Siit võib järeldada, et hääle omanik on päris Sam ise ja minu algne arvamus, et päris Sam lasti kompanii poolt maha ei pea sel juhul vett. Mina sain päris Sami olemusest niimoodi aru. Kas ma eksin?
Soprano kirjutas:Väga probabiilne, et see nii oligi^^
8/10
Forza kirjutas:Ma sain samuti aru, Spell.
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 11 külalist