Postitas Trash » 29. November 2009, 15:00
Ostsin Helsingist posu raamatuid: Matti Yrjäna Joensuu Harjunpää lugude uustrüki teosed Heimolaiset, Pyromaani, Poliisin poika, Rakkauden nälkä, Ahdistelija, Pahan pappi, Kapteeni Karhu ja Kiusantekijät. Paar tükki on mul siiani vanas tiraažis olemas nuing mõned eestikeelsete tõlgetena, kuid uue trüku kujundus on lihtsalt nii kena, et mu raamaturiiul röökis nende järele. Oma lemmikirjaniku täielik teoste kogum täenes samuti, leidsin Antti Tuuri raamatud Suuri asejuna Pietarista, Tenoa soutamassa ( ostsin liiga kallilt, veits kahetsen ), Kaksi näytelmää: Sotatuomari ja Setämies, Surmanpelto ja Mainos TV ajaloost rääkiva Kertomus linnusta, joka nousi lentoon. Paavo Rintala Talvisotan äänia on ikka veel rariteet ning kättesaamatu, see-eest võtsin ta varasema dokumentaalromaani, Leningradi blokaadi üleelanute mälestusi pakkuva raamatu Leningradin kohtalosinfoniaa. Lisandus ka üks jaapani krimka, ehk uus Sujata Massey kirjutatud Rei Shimura detektiivilugu nimega Yakuzan jäljillä. Eriti õnnelik olen aga Eduard Uspenski kogumiku üle kus samade kaante vahele on kogutud kõik Onu Fedja lood, kokku kuus huumoriklassikasse kuuluvat lastejutud. No teate küll, see postiljon Petškin kes tõi kuulutuse teie poisi kohta ja muud Proštokvašino lood.