Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Trash » 29. November 2009, 15:00

Ostsin Helsingist posu raamatuid: Matti Yrjäna Joensuu Harjunpää lugude uustrüki teosed Heimolaiset, Pyromaani, Poliisin poika, Rakkauden nälkä, Ahdistelija, Pahan pappi, Kapteeni Karhu ja Kiusantekijät. Paar tükki on mul siiani vanas tiraažis olemas nuing mõned eestikeelsete tõlgetena, kuid uue trüku kujundus on lihtsalt nii kena, et mu raamaturiiul röökis nende järele. Oma lemmikirjaniku täielik teoste kogum täenes samuti, leidsin Antti Tuuri raamatud Suuri asejuna Pietarista, Tenoa soutamassa ( ostsin liiga kallilt, veits kahetsen ), Kaksi näytelmää: Sotatuomari ja Setämies, Surmanpelto ja Mainos TV ajaloost rääkiva Kertomus linnusta, joka nousi lentoon. Paavo Rintala Talvisotan äänia on ikka veel rariteet ning kättesaamatu, see-eest võtsin ta varasema dokumentaalromaani, Leningradi blokaadi üleelanute mälestusi pakkuva raamatu Leningradin kohtalosinfoniaa. Lisandus ka üks jaapani krimka, ehk uus Sujata Massey kirjutatud Rei Shimura detektiivilugu nimega Yakuzan jäljillä. Eriti õnnelik olen aga Eduard Uspenski kogumiku üle kus samade kaante vahele on kogutud kõik Onu Fedja lood, kokku kuus huumoriklassikasse kuuluvat lastejutud. No teate küll, see postiljon Petškin kes tõi kuulutuse teie poisi kohta ja muud Proštokvašino lood.
Iron Man transforms into cyberkinetic gun.

http://trash-can-dance.blogspot.com/
Kasutaja avatar
Trash
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas CM-Girl » 07. Detsember 2009, 08:48

Hetkel lugemises: Vana -Kreeka muistendid ja pärimused & Disney 365 unejuttu . :))
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kickflick » 07. Detsember 2009, 15:17

Lõpetasin just Ingmar Bergmani "Laterna magica" lugemise.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 07. Detsember 2009, 19:26

"Vanamees ja meri" hetkel lugemisel ;)
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas Ralf » 10. Detsember 2009, 16:27

"Tõde ja õiguse" esimest osa saen. Ei seedi väga kohustuslikku kirjandust, ja mitte seepärast, et sinna kuuluvad raamatud ei istu, vaid seepärast, et pean sunniviisiliselt midagi kindlat lugema. Pigem jätaks need Vilded ja Tammsaared praegu kus seda ja teist ja loeks neid tulevikust enese vabast tahtest - kindlasti oleks ka üldmulje raamatust niimoodi parem.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas Soprano » 10. Detsember 2009, 16:45

Lugesin "Tule, ma jutustan sulle loo" kogumikust Ralfi^^ "Huulepulgadraama". Nõrk. (N)
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Forzelius » 10. Detsember 2009, 19:29

Meister ja Margarita sai teisipäeval läbi, väga positiivne.
Camus' katk vist järgmisena. Kirjandiks valmistumine käib hetkel.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas MNC » 10. Detsember 2009, 19:34

Metsavana käest saadud ja Kole-Jaanuse ning mingi raamatukogu ühisomandisse kuuluv H.P. Lovecraft-i "Pimeduses sosistaja"

Eesti keelne Lovecraft ei ole ikka see mis Lovecraft in english, aga Eesti keeles õudusjutte kirjutada või neid sellesse tõlkida on enivei äärmiselt raske .
"Little Ralf Sauter. How I loved listening to your sweet prayers every night. And then you'd jump in your bed, so afraid I was under there. And I was!"

http://realmnc3.blogspot.com/
Kasutaja avatar
MNC
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas lostinthemist » 11. Detsember 2009, 20:08

Kafka "Protsess" oli üllatavalt hea ja meeldiv, kuid pidin olude sunnil pooleli jätma, sest pidin juba kohe järgmise raamatu ette võtma. Selleks siis Hesse "Stepihunt." Lugesin uudishimust esimese lehekülje ära ja väga kaasahaarav oli.

Kohutusliku kirjanduse kõrval olen tohutult "Fruits Basket"i mangat lugenud, mis on nüüdseks kohe kindlasti lemmikmanga "Mushishi" kõrval.
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 11. Detsember 2009, 21:52

Koos "Isa Goriot'ga" sai läbi ka kirjanduse periood, mis tähendab, et seitse nädalat saab jälle enda valitud raamatuid lugeda. (Mitte, et ma kohustuslikku kirjandust varem, kui 2-3 päeva enne tähtaega lugema hakkaks, mis seega ei tohiks takistada vahelduseks teisi raamatuid lugemast, aga millegipärast tekivad mul siis süümepiinad, et ma kohustuslikku ei loe, mis tavaliselt viibki välja kompromissini üldse mitte midagi lugeda.)

Kui tsipa "Isa Goirot'st" rääkida, siis peab mainima, et "Jumalaema kirik Pariisis" oli selle kõrval nagu ülipingelise sündmustikuga psühholoogiline triller. Ühtlasi on "Isa Goirot", vähemalt meie klassi, ajalukku läinud kui raamat, mille lugemise ajal on kõige rohkem inimesi magama jäänud. Lõpp oli sellel siiski minu arvates päris hea (isegi mitte ainult sellepärast, et see oli lõpp.)
Tõlgitud oli raamat kellegi väga estonglish'it pooldava isiku poolt: üsna tüüpilised olid näiteks sõnad nagu "ruineerima" ja "protektsioon".
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

PostitusPostitas Spellbound » 11. Detsember 2009, 22:49

AvP_75 kirjutas:Kafka "Protsess" oli üllatavalt hea ja meeldiv, kuid pidin olude sunnil pooleli jätma, sest pidin juba kohe järgmise raamatu ette võtma.

Sama olukord. Jätkan hiljem, aga praegu määrati Paulo Coelho "Alkeemik". Olen palju head kuulnud. Sõber on suur Coelho fänn :)
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas seeru1980 » 18. Detsember 2009, 22:53

No ise kaldun hetkel sellisele ajaloo teema radadel.
Pooleli on R.Rosenthali " Laidoner- Väejuht"
Kasutaja avatar
seeru1980
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 18. Detsember 2009, 23:19

Järgmisena siis Salinger ja "Kuristik rukkis"
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas Ralf » 18. Detsember 2009, 23:24

uLtImAtEcRiTiC kirjutas:Järgmisena siis Salinger ja "Kuristik rukkis"

Mu lemmikraamat! :)
[sentimentaalne jura]Tähendab, vähemalt oli. Ma pole enam päris kindel. Kohati tundub peategelase ellusuhtumine väga infantiilne, aga samas kandsin ma seda raamatut ju vahepeal mitu aastat mantlitaskus kaasas ja mu ingliskeelne pehmekaaneline eksemplar on kapsaks loetud. Osaliselt elasin ka selle raamatu järgi. Muutis mu elu.[/sentimentaalne jura]
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 18. Detsember 2009, 23:29

Ralf kirjutas:[sentimentaalne jura][/sentimentaalne jura]

:)) :))

Siiani olen kahetisi arvamusi kuulnud: mõnele meeldib väga, teised neavad aga maapõhja. Eks varsti saan ise oma arvamuse kujundada.
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist