Castaway on the moon ja Mary and Max on mõlemad mu selle aasta ühed lemmikfilmid. Üsna mitmetasandilised linateosed, olles samaaegselt ropult naljakad ja kurvad.
Euraasia programmist soovitaks Altiplanot, mis on väga-väga mõjuv film ja ma ei imestaks, kui antud auhinna kinni paneb. Muidugi võiks ka Mooni ära näha, mis väidetavalt tuleb küll ka Plazasse hiljem, aga neil on neid ärakukkunud filme viimasel ajal nii palju, et selles ei saa kindel olla. Pidavalt olema vanakooli pingeliste ulmefilmide taastulemine. Peakorraldaja Tiina Lokk samas rääkis väga kiitvalt filmist "Laul Tšingis-khaani kahest hobusest".
Vitaaminilaksu programmis on kõik seni nähtud filmid mulle väga meeldinud ja seal vist ei saa mööda panna. Põhimõtteliselt kõik 10 filmi näivad olevat väga positiivsed ja head. Näiteks "Suurus on oluline" oli Karlovy Varys publiku lemmik, mis peaks tähendama, et see meeldib ka Eestlastele.
Sama lugu on ka ööfilmidega, millega ei saa alt minna. Kämpfilmide armastajatele soovitaks Sexykillersit, mis on konkreetselt nii sitt film, et muutub heaks. Black Dynamite on juba siin mitmel korral läbi käinud ja ega teised kolm filmi pole vähem friigid.
Panoraam programmist soovitaks filmi Kõik Teised, mis lõi laineid Berliinis. Samas ma olen kuulnud, et ühe PÖFFi tegelase tänavuse aasta kaks lemmikfilmi on eelpoolmainutud Mary and Max ja Samson and Delilah. Kui juba "and" filmidele jutt läks, siis "The Mighty Boosh" sarja fännidele on kohustuslik vaatamine sama sarja stsenaristi kirjutatud Jänku ja pull, kus mängib ka IT-crowdi Moss.
Hollywoodi fännid võiksid silma peale panna Colin Farreli Tiraazile, George Clooney ja Kevin Spacey`i Mehed, kes jõllitavad kitsesid, Judi Denchi ja Jude Law Raevule ja miks mitte ka Michael Cera Paberist südamele.
Naistele vaieldamatu lemmik tundub olevat film Coco enne Chanelli, mille piletid lähevad kui soojad saiad. Kes on huvitatud, peaks kiiremas korras pilteimüügipunkti jooksma.
Dokfilmides näivad olevat kõige huvitavamad Meisterpettur Kostabi (Ühendriikide dokumentalisti film Eesti vastavast kunstnikust), kitarrifriikidele on film Võib valjuks minna ja jalgpallifriikidele film Vutikohtunikud.
Perkele, tuli vist rohkem kui kolm soovitust. Kui keegi tahab mingeid spetssoovitusi, siis võib julgelt küsida, sest mul on vaikselt programm pähe kulunud

Ja kellel huvi, võib mu PÖFFi päevikul ka silma peal hoida (
http://filmifriik.wordpress.com/).