King Corn - filmi alguses tundus, et olin KC'i vaatama asunud väga valede eeldustega. Kartsin hetkeks, et dokk pole piisavalt ülevaatlik ning infotihe, näis rohkem narratiivina. Mingil määral see nii ongi, aga filmi kulgedes muutus see pigem plussiks. Maisi kasutamise ulatust ja mõju vaadeldakse suhteliselt piiratud valdkondades, rõhk on pigem põhjalikkusel. Pole ohtu, et film paiskaks vaataja suunas sellise hulga numbrilist infot, mida ei suuda vastu võtta ega konteksti paigutada.
Kõige õõvastavamad oli maisi kasutamise tagajärjed ameerika lihatööstuses. Olin eelnevaltki teadlik, et USAs söödetakse loomadele väga palju antibiootikume ning steroide, et nad piisavalt kiiresti massi koguks ning üleüldse elus püsiksid. Üldsõnalised teadmised said pildilise kinnituse.
Mõnus on elada Euroopas, kus inimesed tajuvad tunnetuslikult või ma ei tea mille alusel, et kvantiteedil ning kvaliteedil on selge vahe ning valides üks tuleb loobuda teisest. Võrdlemisi skeptiline hoiak GMO toodete ning ameerikaliku loomakasvatuse suhtes ning mahetoodete doteerimine näib järjest ainuõigemana.
+
Eesti lühifilmide võistlusprogramm III*
Koolja - hau osalusel valminud. Lugu elust ja surmast ja sarnasest, enda arvates püüdsin osa sümboolikat kinni, kuid suht sürreaalne film jäi kohati liiga ebaselgeks.
*
Pihv - Garaažis vana tolmunud motoratta vaatamine oli natukene liiga IN YOUR FACE allegooria. Lõpp oli järsk, tormakas, filmi senist kulgu arvestades põhjendamatult ebaselge.
*
Krantsid - koloriit ei meeldinud, samas see võib olla kehva projektsiooni süü. Veidi tarbetult depressiivne, Nadeezja oli väga võluv aga tegelaskujuna suht lootusetu.
*
Suurde avarusse - haha! Hau
cameo ruulis täiega, kõige lahedam ehitustööline maailmas. Muidu, Soprano ütles õigesti, täpselt nagu Up - algus on üksühele sama ja ka sõnumid ühtivad. Ääretult mõnusalt suvine film, täitis vaid heade emotsioonidega. Filmitud väga andekalt, head võttenurgad ja mõnusalt pikad stseenid. Väga tõhus taustamuusika. Dialoogitu komöödia toimis täiega. Ja no tõesti, laske oma Nipernaadi pagaažnikust välja!