Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas CM-Girl » 08. Oktoober 2009, 17:06

Hetkel loen J.R.R Tolkien'i teost "Sõrmuste Isand:Kaks kantsi".
Kasutaja avatar
CM-Girl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Spellbound » 08. Oktoober 2009, 19:07

CM-Girl kirjutas:Hetkel loen J.R.R Tolkien'i teost "Sõrmuste Isand:Kaks kantsi".

mmm...Tolkien
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 08. Oktoober 2009, 21:24

sisyphose müüt
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas lostinthemist » 09. Oktoober 2009, 21:27

"Faust" on läbi loetud, sealhulgas ka "Battle Royale" Ultimate Edition Vol. 2-3 ja "Mushishi" Vol. 3-4. (mangad)
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas IlseV » 10. Oktoober 2009, 13:39

Mihhail Bulgakov "Meister ja Margarita" lugemist alustasin, nagu klassikateoste puhul ikka, väikese kahtlusega, kas kujuneb see mõneks igavaks ajaraisuks või on tegemist tõepoolest huvitava raamatuga. Pigem kaldun arvama selle teise poole.

Eelkõige paelus mind omapärane fantaasiakasutus, näiteks ka lühiromaani "Koera süda" puhul, kus mõne elundi siirdamisega muudeti "tõu poolest krants"-loom inimeseks. See maailm, mis põimitud läbisegi iroonilise kujutisega postrevolutsioonilisest 20-30-ndate Venemaast ning Bulgakovi enda elust pärit tegudega, oli heaks näiteks, kuivõrd absurdsed tunduvad need ideed kainele mõistusele. Rassiteooria põhimõttel Frankensteini sarnase olendrassi kujutamine ftw? Aga see selleks.

Raamatule lisaks vaatasime ka minisarja, mis mõnede aspektide puhul aitas kaasa õhustiku kujutamisele, kuid rikkus ka paari tegelase enda loodud kujutluspildi. Polnud ainus, kes mainis, et kujutas nii Wolandi kui Korovjevi teisiti ette, kuid mis mulle sümpatiseeris, oli Kuradi iseloom, mis nii paganama meeldiv ja paheline, et valiku korral, kas elada taevariigis või rännata ringi skandaalse neliku – Wolandi, Azazello, Peemoti ja Korovjeviga, valiksin viimase.

Lisaks lõpetasin Aapo Ilvese luulekogu "Tulen öösel sulle koju", mille pidin tegelikult läbi lugema küll ühe käigusoleva projekti raames, aga kust leidsin samuti nii mõnegi huvitava idee.

Ees ootavad Steinbeck, Remarque ja Hesse.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 10. Oktoober 2009, 13:51

IlseV kirjutas:Mihhail Bulgakov "Meister ja Margarita" lugemist alustasin, nagu klassikateoste puhul ikka, väikese kahtlusega, kas kujuneb see mõneks igavaks ajaraisuks või on tegemist tõepoolest huvitava raamatuga. Pigem kaldun arvama selle teise poole.

Ei ole veel ise lugenud, aga arvan, et tegemist peaks olema tõeliselt hinnalise teosega. Olen venelaste versiooni teleseriaalina ka näinud ning seal nähtu oli kummaline, aga parajalt meeldiv.

Hetkel loen: Ernest Hemingway "Vanamees ja meri"
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas lostinthemist » 22. Oktoober 2009, 16:29

"Faust" ja "Sinilind" on loetud nüüd. "Sinilind" oli minu üllatuseks vapustavalt hea muinasjutt. Ilusasti kirjutatud. Küll aga lõpus hakkas üle viskama see, et tegelased muudkui suudlesid ja suudlesid üksteist, et paha hakkab. Jõhker orgia.

Manga hulgas siis "Mushishi" 5. volüüm sai loetud ja nüüd asusin 6. osa kallale. Rääkides veel kohtuslikust kirjandusest, siis vaheaja jooksul peaks läbi lugema "Kafka protsessi" ja "Stepihundi."
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 22. Oktoober 2009, 16:40

Sai ka just "Faust" läbi loetud. Pärast selle lugemist ma mõtlesin ka värsivormis. Ei, tegelikult kõik on täitsa normis.

"Noore Wertheri kannatused" oli igatahes parem imo.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

PostitusPostitas Kickflick » 22. Oktoober 2009, 21:19

Hetkel loen Voldemas Panso raamatut "Töö ja talent näitleja loomingus" (1965) kevadiseks lavakasse sisseastumise jaoks. Siiani on väga huvitav olnud, hämmastavalt tark mees oli ta ikka.
Kasutaja avatar
Kickflick
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 22. Oktoober 2009, 23:23

"Protsess" ka minul ja väga, väga hea raamat on. Welles'i film peaks ka kohe-kohe saabuma. Üks üle pika aja tõeliselt hea raamat.
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas JazZ- » 01. November 2009, 21:23

Sai just läbi loetud "Minu Eesti", mis on esimene raamat, mille ma suvatsesin sellest "Minu..." sarjast kätte võtta. Huvitav ju ikkagi, mida siis keegi, kes ise siit pärit pole, Eestist arvab- mis oli kusjuures ka üks tähelepanekuid, mida ameeriklasest raamatu autor eestlaste juures oli teinud- et eestlastele on ikkagi paganama tähtis teiste arvamus.
Üldiselt üsna armas raamat.

Igatahes nüüd peaksin tõsisemalt käsile võtma kohustusliku "Jumalaema kirik Pariisis", mis kahjuks eriti edeneda ei taha.
Kasutaja avatar
JazZ-
Aasta foorumlane 2018
Aasta foorumlane 2018

PostitusPostitas Ralf » 07. November 2009, 15:47

Salvador Dali "Geeniuse päeviku" ja Mati Undi "Sügisballi" sain läbi. Kooli raamatukogus nägin ka Murakami raamatut "Kafka mererannas", mida olen juba mõnda aega lugeda tahtnud, niisiis laenutan selle esmaspäeval.
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

PostitusPostitas IlseV » 08. November 2009, 15:00

Haruki Murakami ''Norra mets''

Raamatupoes aega parajaks tehes sattus see raamat jälle kätte ja sirvimisele. Plaanis oli see tregelikult juba ammu läbi lugeda, sest ''Kafka mererannas'' jäi kui mitte isegi väga loo (kuigi ka sellele midagi ette heita pole), siis just kirjutamisstiili pärast meelde. Teiseks põhjuseks muidugi ka see, et kas praegusel või järgmisel aastal peaks valmis saama ka samanimeline film.

Sisult on ''Norra mets'' siiski love story põimitud ühe noore mehe täiskasvanumaks kujunemisega. Mõned teatud lõigud meenutasid väga ''Kafkat mererannas'', võib-olla tuleneski see autori stiilist või ka sarnastest probleemidest kahe raamatu vältel.

Aga selline idamaine rahu haaras lugemisel enesega kaasa. Lugu tundus kuidagi unenäoline, mis võis olla tingitud mõnede tegelaste iseloomust ja eluviisist, mis ühiskonna normaalsuse verstapostist küllaltki vasakule kaldunud olid...

Melanhoolne, sügav, segatud omapäraselt veidra ja fantaasialiku reaalsusega.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Gang-pae » 08. November 2009, 15:17

Mul just plaanis raamatukokku Murakamit riiulite vahel otsima minna.

Kohustuslik kirjanudus käskis "Rehepappi" lugeda. Eriti ei meeldinud. Liiga episoodiline ja mitte kuhugi viivad teemad. Lõpus läks natuke paremaks, aga siiski õnnelik, et läbi sai.

Praegu loen "Minu Austraaliat". Huvitav lugemine, kuna vend mul praegu Austraalias.
Kasutaja avatar
Gang-pae
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Ralf » 08. November 2009, 22:50

Gang-pae kirjutas:Kohustuslik kirjanudus käskis "Rehepappi" lugeda.
Sa käid 8. klassis?
Kasutaja avatar
Ralf
love <3

EelmineJärgmine

Mine Vaba teema

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist