rauls kirjutas:Aga mida sa siis ootad? "Sügisball" on igale filmisõbrale kohustuslik!
Kusjuures eile vaatasingi ära lõpuks.
Peab mainima, et Õunpuul on rohkem lavastaja potentsiaali, kui stsenaristi oma. Näitlejatöödega jäin enamuse puhul rahule. Film lausa hiilgas mõnes kohas, aga samas mujal hoidis ennast tagasi ja ka läks üle võlli. Kaks stseeni, mis jäid kõige rohkem häirima, olid Maaja ostmine ja koht, kus Theo peksab Raivo E. Tamm'e. Esimene oli nõrgalt teostatud, venis liialt ja teine tundus minu jaoks liiga random, kuna Theo tegelase "ajudesse" ei oldud piisavalt süvenetud. Selliseid asju tuleb elus loomulikult ette, aga Theo suhtes ei olnud ma täielikult müüdud. Tegelasi oli liiga palju, film venis ja seega kahju, et rohkem õnnestunud tegelastel (rollisooritustel) ei peatatud pikemalt.
Huumor oli mitmes kohas väga tabav, kaameratöö Eesti filmi kohta eeskujulik ja muusika valik oli õnnestunud. Film kannatas kõige rohkem stsenaariumi tõttu, nii dialoogi poolest kui ka tegelaste ülekülluse all. Ka selle poolest, et Eesti näitleja millegipärast kardab endast kõike anda, mis tegi nii mõnelegi tegelasele liiga. Kokkuvõttes aga kindlasti positiivne elamus ja viimaste aastate üks tugevamaid Eesti filme. Enamus sõbrad, tuttavad on nimetanud teda igavaks filmiks, aga kuna mul rohkem "kannatust" filmide suhtes, siis sõnaselgelt igavaks filmiks ma teda kindlasti ei suudaks tembeldada.
Kuna "Püha Tõnu kiusamine" ei põhine Mati Undi teosel, siis seda enam on huvitav näha Õunpuu tõelist stsenaristi võimet. Lavastajana on mees kahtlemata andekas. Klass ja Mina olin siin jäävad märgatavalt Sügisballile alla, seega ootan Õunpuu järgmist huviga ja üritan ka Tühiranna ära vaadata.
eerik kirjutas:Enne "Sügisballi" võiks soojenduseks ikka "Tühiranna" ka ära vaadata.
Sügisballi sain venna käest, Tühiranda peab ilmselt laenutusest otsima.