9. rajoon

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Kaido » 15. August 2009, 13:34

Päris tore oli filmi siinsete härradega koos vaatamas käia ja tänud Forzale ka minupoolt. Aktsiooni võiks tulevikus lausa korrata :)

Film mulle täitsa istus, erti äge oli, et ma polnud midagi sellest enne kinno suundumist ei lugend ega näinud. Väga lahe oli veel tegelinskite ingliskeele dialekt, selline kirjeldamatult mõnus

8/10 annaks ma täitsa kindlalt!
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Forzelius » 16. August 2009, 04:30

PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Soprano » 17. August 2009, 21:36

Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas Spellbound » 18. August 2009, 01:31

District 9 näol võib vabalt olla tegemist aasta originaalsema sisuga ja omanäolisema teostusega ulmefilmiga, mis oma küllaltki terava poliitilise ja rassistlikku alatooniga murrab tavapärase ulmeka piiridest välja. Ei toimu siin Maa ründamist ega midagi muud sellist, mida tavaliselt meile serveeritakse. Pakutakse hoopis ebatavalist ulmefilmi, kus põhirõhk on nii ulmel kui ka õigusel elada. Kui jätta poliitika kõrvale, siis rikastab filmi dokumentaali stiilis esimene pool, kus kõike kajastavad press ja televisioon ning teine pool muutub juba täismahus filmiks, mis pakub üllatavalt efektset ja huvitavat kaameratööd ja leidlikult koostatud actionstseene. CGI andis tulnukatele mitte tavapärase võõrastava rolli, vaid hoopis rolli, mis oli sama tähtis kui peategelane Wikus ise. Kas just moderne ulmeklassika, nagu keegi USA kriitik juba öelda jõudis, aga midagi varem mitte nähtut kindlasti.
Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kidd » 18. August 2009, 08:43

Ebatavaline film, eriti algus, lõpp oli nagu ikka. Iseenesest päris lahe idee filmil. Ma ei oskagi seisukohta võtta, kas oli nüüd hea või halb, meelelahutust jäi nagu vajaka. Igatahes see käsikaameraga vehkimine mulle peale ei lähe.
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Spellbound » 18. August 2009, 23:50

Who are you? Who slips into my robot body and whispers to my ghost?
LEVEL 1
Kasutaja avatar
Spellbound
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas kigents » 19. August 2009, 21:58

Ausaltöeldes poleks uskunud, et see nii hea on. Loodaks kindlasti, et tuleb ka järg, see jäi natuke lahtiseks siiski. Soovitaks kõigile Sci-Fi fännidele.
9,5/10
kigents
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Wisegirl » 23. August 2009, 21:01

KDorbek kirjutas: Natukene tõesti häiris see teema, et tulnukad külvati üle mõnitustega. (Rassism mida, siis mainiti)

Aga tõsiselt ja reaalselt võttes muutuksidki inimesed tulnukate vastu rassistlikeks. See on iseenesest mõistetav, peaaegu et loogilinegi. Antud juhul- tulnukad olid ju inimestest välimuselt väga erinevad. Nad võisid küll intelligentsemad olla, aga nende välimus oli siiski alamklass, samuti nende esteetiline käitumine.

Paljud asjad häirisid:
Spoiler :
alates rumalast peategelasest ning lõpetades "Ramboga", kelle tulnukad lõpus tükkideks rebisid. Vot selle mehe käitumine oli nagu halbadest action-filmidest maha võetud: oluline oli musklis keha, mitte see, mida tegelane suust välja ajas. Ja mis küll ometi Wikuse peas läbi käis, kui ta Christopheri pikali lõi ja mini-laeva kargas? Et-kui-ma-kohe-inimeseks-ei-saa-siis-olen-idioot-ja-rikun-kõik-ära? Eriti hale oli see, kui tal südametunnistus piinama hakkas. Selleks ajaks lootsin ma salamisi, et ta surma saab, kuna temasugune vääriks Darwini auhinda (seega oleks pidanud ise endale kuidagi otsa peale tegema). Kahjuks jäi ta ellu. Ja kes see loll läheb tulnukate juurde tulnukate asju näppima, ilma turvariietuseta? Enda peaga mõtlen, et better safe than sorry on ju alati (päriselus) esikohal (teadlased, arstid jne) kuigi jah, Wikus oli suvaline ajudeta kontorirott. Ning loogiliselt võttes, kui tegu on tulnukatega, siis peaks igal juhul kaitseriietust kasutama, vaatamata sellele, et tulnukad on juba viimased paar aastat maalased olnud.

Aga uudne lähenemine siiski ning soovitan teistelgi film ära näha.

Ahjaa, Christopher mulle meeldis. Kenad silmad. xD
-Breathe.... Deeply, yes, of course, but, by all means.....: exhale- RDA
Kasutaja avatar
Wisegirl
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 07. September 2009, 00:36

Ma pole ikka veel eriti sci-fi fänn aga District 9 koos kevadise Star Trek'iga on mul jätnud ikka lõuad suht lahti. Võrdlema neid hakkama ma loomulikult ei hakka.

Mulle käsikaamera filmimine meeldis. ja mis see jutt on, et Sharlto polegi tegelt põhikohaga näitleja? uskumatu lugu sel juhul...ja seda heas mõttes.

Need "splätt - kaamera soolikaid täis" hetked hakkasid lõpupoole ära tüütama.

Kokkuvõtteks: väga hea teema ja suurepärane teostus sellise budget'i kohta. Ei ole üldse kindel, et ootaks järge, kuna D9 pani päris kõrge ja kindla märgi juba maha. Võibolla las ta parem olla.

edit: mõeldes nüüd hiljem selle filmi peale olen jõudnud järeldusele, et see vist kõige kurvem film, mida ma see aasta olen näinud.
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Nowitzki » 07. September 2009, 22:13

Krt kahju et ei j6unud eestis olles seda kinno vaatama sest kodus vaadates pole osad filmid nii head lihtsalt ja usun et ka see oleks kinos parem olnud.Aga tegu on kindlasti yhe selle aasta orginaalsema ja parima filmiga mis hetkel nähtud.

8,5/10
Nowitzki
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 07. September 2009, 22:31

Vaimustav ulmefilm. Midagi nii head pole viimaste aastate jooksul küll näinud. Blomkampi ja Jacksoni koostöö tasus end 100%-liselt ära. Sharlto Copleyl oli hiilgav osa.
9,5/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Rain » 01. Oktoober 2009, 21:21

Film oli samasugune nagu mu ootused, ehk väga hea. Täielik meistriteos minu jaoks. :)
Midagi rõvedat küll filmis polnud (va üks koht). Film iseenesest oli väga huvitav tegelikult, päris nutikas mõte kujutada tulnukaid sellistena. Ma üldse ei imesta, miks see film nii kuulsaks on saanud.
Midagi uut nagu ei oskagi öelda, eelnevalt on kõik ära öeldud. :)
Aga 10/10
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond

PostitusPostitas rauls » 25. Oktoober 2009, 15:11

JazZ- kirjutas:Mul pole sci-fi vastu midagi, aga "District 9" on minu arvates väga ülehinnatud. :pööritus:

Nõus! Antud linateose peamine viga on see, et actioni ajal muutub liiga tavaliseks labaseks popcorn filmiks. Mind häiris kõvasti see, et 2 peategelast kogu aeg
tulid välja olukordadest, kus just nagu ei tohiks terve nahaga pääseda, saades vaid pisivigastusi. "Pahad" osutusid ühtäkki äärmiselt kobadeks.
See nullis ka põnevuse suures osas.
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas bellerophon » 16. November 2009, 13:56

Väga hea film 9/10. Huvitav kas kunagi alternatiivseid lõppe ka näha saab?
Kasutaja avatar
bellerophon
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud

PostitusPostitas Malcolm » 17. November 2009, 00:16

Minu meelest väga ülehinnatud film. Tugev algus, aga edasi rikkusid liiga ebaloogilised sidekohad tugevalt sisu ja kogu selle vilkuva vormi all ta midagi originaalset siiski ei olnud. Kohati nõmedavõitu märuli kõrval annavad head tooni lahtiseks jäetud lõpp ning mõningad tasemel alltekstiga momendid. 7/11
Kasutaja avatar
Malcolm
Raevunud härg
Raevunud härg

EelmineJärgmine

Mine Filmid

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist