Postitas Jolt » 26. Juuli 2009, 17:47
Õlle joomine ei piira üle La Manche'i väina ujumast või mingi kõrgema künka otsas turnimast. Imelik mõtlemine. Alkoholiga on nagu kõige muugagi, selle jaoks on kindel koht ja aeg. Minu jaoks see on joomine lihtsalt üks komponent, mis sõlmib seltskonna veidi paremini kokku (samast pudelist joogi kallamine on nagu mingi rituaatlne tegevus, mida kogu grupp teeb; õlled on muidugi individuaalsed aga uue lahtikorkimisel hoitakse reeglina ikkagi ülejäänutega võrreldavat tempot) või lõdvestab kõiki täpselt piisavalt, et oleks muhedam olla. Meditsiiniline fakt - alkoholi joomine laiendab veresooni ja tekitab seeläbi lõõgastava tunde.
Lihtsalt juua, joomise pärast, eraldiseisva tegevusena on tõesti veidi mõistmatu.
Mulle maitseb õlu. Sõpradega saunas käimise järel või pubis istudes on lihtsalt kuradi hea seda rüübata. Samuti meeldivad mulle veinid, punased ja valged.
Kui maitse on ebameeldiv, siis jääb mullegi mõistmatuks, miks peaks jooma. Näiteks viin/gin on mulle endale suht vastuvõetamatud joogid ja neid ma praktiliselt ei tarbigi.