ansambel psycho tegutses 70-ndatel, suht meeldiv nähtus eesti muusikamaastikul. ühtegi väljalaset pole neil, põhiliselt viljelesid instrumentaalset muusikat. neil on salvestatud ka koos tõnis mägi vokaalidega rein rannapi kirjutatud lugu 'naera, naera' (mulle meeldib). vähemalt üks instrumentaallugu on neilt ilmunud ka helikandjal, selleks siis 'nomina sunt odiosa', mis ilmus vinüülil 'noorte laulud 1978'. siiski on neilt säilinud ka päris hea kvaliteediga live-esinemine viljandi rokkfestivalilt 1976. aastast. oma lemmiklooks neist, mida olen kuulnud, pean mahukat, ligi 10-minutist (mitte siiski kõige pikem lugu

) instrumentaali 'brontosaurus dream', ühtlasi on neilt võimalik kindlasti leida kusagilt lugusid nagu 'pime köögis', 'last night', 'beautiful sunday' ja 'klassikaline teema (bizet' 'farandole')'. nad esitasid veel teisigi lugusid, millest olen vaid kuulnud (nt. 'ühismajandi veis'), mitte aga lugusid ise kuulanud. nende üheks tipphetkeks olevat välismaal mahuka eepilise muusikapala 'apocalypse' esitamine koos mahavisnu orchestraga.
ühtlasi võib pidada ansambli muusikuid väga headeks improvisaatoriteks
soovitan igatahes järele uurida, kellele selline muusika võiks huvi pakkuda. ühtlasi ka pakkuda tagasisidet, kui kellelgi on infi veel mõnede psycho lugude kohta, ntx. kas need salvestused on säilinud ja kust neid saada.