Hertsoginna

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Hertsoginna

PostitusPostitas eerik » 17. Detsember 2008, 19:29

Hertsoginna
The Duchess

2008. aastal valminud briti kostüümidraama jutustab paeluva loo 18. sajandi inglise glamuurseima aristokraadi, Devonshire'i hertsoginna Georgiana skandaalsest elust.

Georgiana (Keira Knightley) sai tuntuks oma karisma, ilu ja ekstravagantse maitse tõttu ning kogus hiljem kurikuulsust hasartmängusõltuvuse ja armulugudega. Noorukese neiuna abiellus ta oma ema leedi Spenceri (Charlotte Rampling) mahitusel Devonshire'i erakliku ja tundetu hertsogiga (Ralph Fiennes), kes oli usaldusisikuks nii kuningliku perekonna kui ka valitsuskabineti liikmetele, ent kellel nappis huvi oma kauni naise vastu. Hoolimata abieluprobleemidest tõusis värske hertsoginna kiiresti moeikooniks ning leidliku poliitikuna tegutsedes sai temast kogu rahva lemmik.

Peenetundelise kostüümidraama peateema on meeleheitlik armastuseotsing. Lisaks Georgiana kirglikule, ent paratamatule hukule määratud armusuhetele krahv Grey'ga (Dominic Cooper), elas hertsoginna kümneid aastaid koos oma abikaasa ja parima sõbrannaga, moodustades üsnagi õõvastava armukolmnurga.

"HERTSOGINNA" on väga kaasaegselt mõjuv lugu kuulsusest ja meeleheitlikust armastusest. Film põhineb Amanda Foremani biograafilisel menuromaanil "Georgiana, Devonshire'i hertsoginna".

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

PostitusPostitas Unistaja » 22. Veebruar 2009, 20:24

Muidu olen suur kostüümidraamade fänn, aga "Hertsoginnat" teist korda ei vaataks.
Välisele/välimusele oli rohkem kui piisavalt rõhku pandud, kuid midagi sügavamat selles filmis ei leidunud. Vähemalt minule tundus kogu tunnetemäng tehislik ja pealiskaudne ning emotsioone see ei tekitanud. Samas tõsielul põhinevale loole oleksin tahtnud kaasa elada.
The night is darkest just before the dawn.
And I promise you, the dawn is coming.
Kasutaja avatar
Unistaja
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 14
Liitunud: 15. Juuli 2007, 20:18
Asukoht: Tallinna ääreala


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 68 külalist

cron