IlseV kirjutas:Mis mõttes must-valge ajalookujutamine?
Mhmh, mul oleks suht sama küsimus tegelikult.
Sest et ma läksin saali, mingil põhjusel, suhteliselt sedamoodi meelestatult, et see on üks järjekordne "oh"-patriootlik film. Aga ei olnud üleüldse nii väga, kui ma oleks eeldanud.
Filmi ajal mõtlesin küll muigega, et näed, kommud on ju otse musta riietatud ja sõjaväelased, keda tulistatakse, on suuremas osas alles valgetes ööriietes. Aga alguselt oli ju kommunistide lippki musta värvi? Nii et sellega oli kõik tegelikult ok.
Küll aga oli kommunistide hulgas umbes täpselt üks väärtushinnangutega karakter. Tambet Tuisu kujutatud kiilaspea. Vastukaaluks siis EW vabaduse eest seisjate hulgas olid kõik puha aatelised, va vaid üks kõige nilbem isend. Lipuga torkimise stseen häiris siiski veidi.
Aga film üleüldiselt polnud üldse nii haarav kui lootsin. Ja et... filmi ajal läksid saalis tuled põlema.

Esmakordselt juhtus midagi sellist. Pikka aega oli saal täisvalge ja siis lambi koha peal lõpetati näitamine ära. Peale pikka pausi ja hulka jumpsimist saadi uuesti tööle. Nii et... tahaks teada, kas seda Balti jaama tagasivõtmist ei näidanudki või vaid meie täna ei näinud?