Peeglid

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Peeglid

PostitusPostitas Kaido » 06. September 2008, 12:03

Peeglid
Mirrors

Kolleegi surmaga lõppenud vahejuhtumi järel ametist kõrvaldatud politseinik Ben Carson (Kiefer Sutherland) on näinud ka paremaid päevi. Püüdes oma eluga uuesti järje peale saada, võtab ta vastu öövahi koha Mayfloweri kaubamajas. Kunagine luksuslik hoone on nagu kõdunev viirastuslaev alates tulekahjust, mis nõudis terve hulga inimelusid. Ben hakkab märkama, et maja tohututes peeglites pesitseb midagi kurjakuulutavat. Lisaks jõledatele piltidele minevikust jääb mulje, et peeglid on suutelised moonutama ka reaalsust.

Täielikku tutvustust loe siit.
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2223
Liitunud: 28. Detsember 2004, 23:57

PostitusPostitas Forzelius » 04. Oktoober 2008, 22:47

Okei, kust alustada? Ma tegelikult nautisin selle vaatamist isegi väga, olgugi, et iga märk peaks ütlema, et see on halb film (näiteks fakt, et tegu on Aasia filmi remake'iga). Ma läksin seda vaatama peale Righteous Killi nägemist ja peab mainima, et suht vinge on teha double feature'id + laupäeva õhtul on üldse kinos vinge olla miskipärast.
Film ise oli ääretult vinge. Ma ei suutnud uskuda, et tänapäeva USA õudukas mulle niimoodi peale võib minna. See dogma on murtud minu jaoks, millele aitas omajagu kaasa ka House of Wax, mida ma samuti üldse halvaks filmiks ei pea. Mõlemale reiting 8/10 ka kusjuures.
Kiefer Sutherland sobis siia kangelase rolli ülihästi, temale omased ilmed ja väljendused (damn it) olid 24'st siia ilusti üle toodud. Samuti oli tooli peal nihelemise kordade arv minimaalne. High tension oli kogu aeg peal ja sellised kohustuslikud ehmatuskohad olid väga hästi välja mängitud unlike mõnel teisel nagu näiteks Vimma USA variandil.
Märkasin palju paralleele House of Waxiga siin filmis. Kõige tähtsam vast on fakt, et jälle minnakse sisus minevikku ja kuna ma olen suur fänn taolistel nüansidel filmis siis oli see mulle igati meelepärane. Samuti lõpp oli veidike eelpool nimetatud filmiga sarnane. Tavaliselt halvasti tehtud epiloog siin puudus, oli ainult üks väga kõva lõpustseen. Selle filmi teostus oli ideaalne as siin puudus nõme ühe koha peal leierdamine. Sisu arenes niivõrd treilerist kaugemale. Ei tõstaks seda filmi kõrgemale kui ta on, kuid ta oli igati hästi tehtud ning on põhjust arvata, et Hollywoodi õudustööstus ei ole veel hukas...

Kas panite tähele millist stseeni Elm Streeti luupainajast siin kasutati?

Filmi miinuseks võib kergelt tuua ainult nõrka naisnäitlejatööd ning kohustuslikku MILF'i (yeah, tuli see särk tal jah kogemata ära), kes ei olnud üldse vajalik siin. Muidu aga väga mõnus vaadata ning kahtlen kas seda kodus vaadata tahaks, kinos nii hull asi ei ole õnneks.
Twist oli väga hea ja muusika valik oli samuti ülim.

Tugev 8/10
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas LiveForThis » 04. Oktoober 2008, 23:17

Küll on hea lugeda positiivset arvustust Mirrorsi kohta, sest alates ajast kui treilerit nägin tundus mulle kohe miskipärast, et võib olla tõesti tuleb midagi head.
Sutherland jätab ka alati sümpaatse mulje ;-)
Vaatan ka siis varsti selle ära
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Kidd » 05. Oktoober 2008, 13:31

Forza kirjutas:Kas panite tähele millist stseeni Elm Streeti luupainajast siin kasutati?


Ega ei mäleta enam eriti Elm Streeti, aga neid peraleele võib tõmmata rohkem kui 1 kindlasti (Põrandasse sukeldumine äkki?). Lõpp meenutas mulle Silent Hilli igatahes. Rohkem oleks tahtnud infot selle nö "evil deemoni" kohta. Film samas meeldis ja igav küll polnud.

7/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 872
Liitunud: 23. Jaanuar 2008, 15:14
Asukoht: Taiwan

PostitusPostitas Forzelius » 05. Oktoober 2008, 14:47

Kidd kirjutas:
Forza kirjutas:Kas panite tähele millist stseeni Elm Streeti luupainajast siin kasutati?


Ega ei mäleta enam eriti Elm Streeti, aga neid peraleele võib tõmmata rohkem kui 1 kindlasti (Põrandasse sukeldumine äkki?). Lõpp meenutas mulle Silent Hilli igatahes. Rohkem oleks tahtnud infot selle nö "evil deemoni" kohta. Film samas meeldis ja igav küll polnud.

7/10


Pidasin silmas rohkem seda, kus need käed peegli tagant näha on ja kuidas nad nagu tahavad läbi tungida sealt.
Elm Streetis oli see, kus Nancy magas ja tema pea kohal oli Freddyt näha nagu seinale peale vajutamas...
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Ralf » 05. Oktoober 2008, 16:13

Mirrors tegi mulle selgeks, et isegi pärast suurepärast uusversiooni Wes Craveni b-õudusfilmist The Hills Have Eyes ei oleks tohtinud enda jaoks Alexandre Aja nime kõrgelt võtta, kuna nüüd tuleb end Hollywoodi ilusasti sisse elanud prantslaselt üks pettumus teise järel.

Taas on tegu remake'iga (vt. Geoul sokeuro), mille peaosalise roll asetatakse Jack Bauerina tuntud Kiefer Sutherlandi kingadesse ja mis hiilgab õigustatult vaid ühe äärmiselt vahva ja originaalse gore-stseeniga - see oli muuseas ainus koht, mille vaatamist ma nautisin, kuid lust vaadata ühe kõrvaltegelase lõuga väga jäledal ja "pritsival" kombel küljest rebenemas jagus ka kõigest paari hetke jagu ja see on kriteerium, mis hinnet vaevu kõrgemaks tõstab... lihtsalt et te teaksite, Aja näitab jälle, et on veriste stseenide lavastamisel kunn ja nõnda ongi valmis Korea väiketeose uusnägemus, mille võib sama hästi unustadagi, aga see üks stseen... Kurat, kui lahe.

Film ise pälvib korraga heakskiitu kriitikutelt, kes vaevlevad juba pikemat aega halbõudukapohmellis ja otsivad jonnakalt külgi, millega filmist hea sõnaga kõnelda - ja neil tuleb see välja -, aga ei, üks tige noor kriitik Ralf Sauter ei taha kohe teps mitte leppida selle järjekordse nutuse juustjunniga. Ega maksa vist märkida, et ma midagi äärmiselt vägevat ei oodanudki ja olin igati valmis olematute ootuste tornaado sees nägema suuri lehmi, aga kurat, põhjakäinud Hollywood maandas oma lehmad jälle ühe muretu filmivaataja ja -arvustaja kaela - kohe mõnuga kütan selle kahe.

Sutherland... Mulle meeldib tema masendunud olemine. Temast tuleb musta depressiooni rohkem kui näiteks Peter Sarsgaardist või Crispin Gloverist. Mäletan aega, mil ta hulga rõõmsam välja nägi (võis see olla Flatliners ajast, mil Eesti veel iseseisvumise nimel võitles?), ju on Baueri roll või siis kõlisevad dollarid mehe salajasele viinarallile lükanud. Väiksematest tegelastest ma muidugi absoluutselt ei hoolinudki - natuke tegi rõõmu, et seekord oli loo keskmes segavereline pere... äkki üritati siis kindlasti identsete nägudega tegelasi täis originaaliga originaalitseda?
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)

PostitusPostitas Forzelius » 14. Oktoober 2008, 21:07

Ralf kirjutas:Kas keegi ütles positiivne arvustus?


Mina while being proud of it.
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Kaido » 15. Oktoober 2008, 00:29

Käisin minagi vaatasin peeglipoisi ära ja peab tõdema, et polnud paha. Kiimasel ajal olen õudukates vaid pettuma pidanud, siis üle pika aja sai midagi korralikku vaadata. Hea filmike, kuigi lõpp jäi veits arusaamatuks (miks peategelane ise .... )

6,5/10
Kasutaja avatar
Kaido
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 2223
Liitunud: 28. Detsember 2004, 23:57

PostitusPostitas Forzelius » 15. Oktoober 2008, 09:20

Kaido kirjutas:Kiimasel ajal olen õudukates vaid pettuma pidanud


:D
P.S. "K" ja "V" ei asu eriti lähestikku klaviatuuril..
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas martenjv » 11. Jaanuar 2009, 22:06

8/10
martenjv
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 4
Liitunud: 11. Jaanuar 2009, 21:58

PostitusPostitas erc » 12. Jaanuar 2009, 18:00

Justkui järg 1988.a peegelõudukale "Poltergeist III",
natuke Stephen Kingi "1408" oma kummitavate kaadritega ja
pisut 1973.a kultusõudukast "Vaimude väljaajaja" siis pole selles filmis midagi uut.


Jälle mingi tundmatu deemon kiusab, tapetakse kehasid puudutamata, terve film justkui ähmane unenägu...

Ja lõpus tekkis suur küsimus... miks kuradi pärast deemon pidi selle vana naise kehasse ronima kui tal oli terve maailm täis peegleid...

Lõpp oli siiski rahuldav. Ei jääks teist osa ootama.
Kinoõhtuks mõeldav...
Pilt
erc
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 5
Liitunud: 05. Jaanuar 2009, 13:34

PostitusPostitas Hülss » 19. Aprill 2009, 06:47

Esines suuremaid/väiksemaid loogikavigu ja pahviks lõi otsus jätta sisse stseen, mis ei omanud loo seisukohalt mingit tähtsust. Stseen, mis andis pingele nö munadesse. Koht mida silmas pean on see, kui mehe abikaasa näeb poja peegeldust peeglis istumas ja siis helisteb mehele. Mees keerab otsa ringi ja läheb siis jälle peegleid maalima. See, et õde Esseker mingiks Boss Fight'iks lõpus keerati polnud ka kõige arukam lähenemine. Mis peegeldavale pinnale mees lõksu jäi ei oska öelda, sest vesi polnud just peegelsile selles situatsioonis, eriti kui tonn sitta pähe vajus. Lõpulahendus oli õige, aga teostus oli vale.

Keskpärane põnevik ja põnevik, sest õudust see film minus ei tekitanud. Good job Amy Smart, tema vannistseen oli filmi üks parimaid kohti. Meeldis ka vanaeide silmade avamisele järgnev peegliteplahvatus. Näitleja Cameron Boyce meenutas räigelt Nick Nack'i. Idee on hea, aga see jäi paraku nõrga lavastuse ja stsenaariumi taha kinni.
Kasutaja avatar
Hülss
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1279
Liitunud: 14. Jaanuar 2007, 16:49
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas kerlitu23 » 08. Juuli 2010, 12:42

Mulle see film väga meeldis.Lõpp oli ka positiivselt üllatav.Niisis annan kõrge 8,5/10
Ainult vahepeal kisus natuke igavaks.
Kasutaja avatar
kerlitu23
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 9
Liitunud: 08. Juuli 2010, 12:38

PostitusPostitas Hawai^^ » 02. Jaanuar 2011, 22:20

Lõpp oli kuidagi imelik, ei saanud muffigi aru.. nagu oleks mees seal varingus surma saanud ja päris maailmas ei näinud ta end peegelpildiski, kuid miks tähed kõik peegelpiltis olid??
Hmm.. 7/10
Kasutaja avatar
Hawai^^
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 16
Liitunud: 06. Veebruar 2010, 22:28
Asukoht: Keila-Joa

Re: Peeglid

PostitusPostitas uLtImAtEcRiTiC » 19. Detsember 2011, 22:54

Suhteliselt korralik õudukas, mis teisel vaatamisel enam nii huvitav küll ei olnud. Loogikavigu jagub, kuid Jack B.., Kiefer Sutherland suudab osaliselt kompentseerida.

6/10
Kasutaja avatar
uLtImAtEcRiTiC
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 4788
Liitunud: 01. Detsember 2009, 23:12

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 32 külalist

cron