Seitse samuraid

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Seitse samuraid

PostitusPostitas Taavi » 22. Märts 2005, 18:28

Seitse samuraid
Shichinin no samurai

Väikest küla ründavad pidevalt hambuni relvastatud bandiidid. Külaelanikud saadavad viimases hädas teele abipalve ning saavad sellele ühelt vanalt kogenud samurailt ka vastuse.
Ta kogub kokku lisaks veel kuus kõrgelt hinnatud relvavenda ning need seitse lähevad koos küla kaitsma. Ã�igepea toimubki uus rünnak ning appitõtanud asuvad võitlusse suures arvulises ülekaalus oleva vastasega ...

Täielikku tutvustust loe siit.
Taavi
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1180
Liitunud: 17. Jaanuar 2005, 01:29
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Taavi » 25. Märts 2005, 12:43

Kunagi väiksena vaatasin ühte "neist kahest". Ma enam ei mäleta kas oli Jaapani või Ameerika versioon. Olin siis ehk 7-8 aastane. Ja mulle nii meeldis. Isegi unes nägin kuidas olen üks neist.
Kunagi aastaid hiljem telekast nägin jälle. Ja no üliüliülihea film on. Kui kuidagimoodi peaks võimalus tekkima siis kindlasti vaadake. Seda USA varianti mängiti hiljuti telekast ka. Jaapani (originaali) pole ammu näha old kuskilt .. kahjuks
Taavi
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 1180
Liitunud: 17. Jaanuar 2005, 01:29
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Azid » 17. Juuni 2005, 16:00

See jaapani versioon nähtud. Mulle meeldis. Andsin 10p.
Azid
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 28
Liitunud: 06. Märts 2005, 20:05
Asukoht: Valga

PostitusPostitas lostinthemist » 23. Juuni 2008, 19:04

Tunnistan ausalt üles, et esimesed pool tundi ei olnud eriti huvitavad. Igasugune rist ja viletsus oli, kõik näis nii lootusetu. See tekitas mulle sellise tunde, et ma ei viitsi seda vaadata. Ometigi vaatasin seda edasi. Alles siis, kui esimene samurai oli leitud ja hakati teisi otsima, siis film muutus huvitavamaks ja kaasahaaravaks. Karakteriarendused olid korralikult viimistletud läbi filmi. Kohati film venis ja leidus paar stseeni, mida oleks võidud välja jätta. Viimased tund aega kiskusid tõeliselt põnevaks ja heaks. Samurai Kyuzo oli mu lemmik, ta oli tõepoolest great.
Viimane lause, mida selles filmis öeldi.. see oli nii tõsi, sellega oli nii täppi pandud, et tuju muutus kohe tõsiseks ja natuke kurvaks. Geniaalne ja vapustav film, seda peab lihtsalt nägema.
8,5/10
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 2195
Liitunud: 02. Veebruar 2006, 01:43
Asukoht: Lõuna-Korea

PostitusPostitas Forzelius » 20. September 2008, 00:20

Esiteks: pealkiri peaks olema ikka seitse samuraid, mitte seitse vaprat, kõlab nagu see ETV laulusaade niimoodi ju..

Aga filmist siis. Esiteks peab mainima, et täiusliku pildi saab sellest vaid siis, kui vaadata täisversiooni, pikkusega 206 minutit. On filmid, mida saab kärpida ja on filmid, mida ei saa. See on üks neist. Terve film on kunstiline täius ja seda taipab ka vaataja, kes nii suur filmisõber ei ole. Kaameratöö on perfektne ja nagu keegi IMDb-s mainis (täpsemalt siis see, kelle kommentaari te näete, kui filmi character page'i vaatate), et Kurosawa leiutas selle filmiga mingi kaameravõtte. Ma ei oska seda täpselt seletada, kuid tõesti, tolle aja enamus filmide stseenid lihtsalt lõigati ära ja jäeti lihtsalt 2 sekundit seisvaid inimesi ja mindi uue võtte juurde, kuid siin nagu sujus paremini see värk. Ei olnud enam mõttetut lõikumist, vaid kõik oli palju paremini monteeritud. Kes näinud, teab, millest räägin.
Siis veel: The Magnificient Seven on küll hea filmja võimas vestern, kuid selleks see ka jääb. Ta oli hea põnevusvestern and that's it. See film on aga epic ja so much more than USA variant seitsmest kangelasest. Filmi kõige tabavam lause oli viimane lause. Näitlejatöö oli mõnes kohas kergelt corny, kuid enamjaolt oli see siiski Jaapanile kohane. Paljud peavad seda Kurosawa parimaks filmiks, mis oleks ka loogiline, vaadates kõrget kohta imdb-s. Kas ta seda ka on, saan teada, kui vaatan ära ka ülejäänud tema põhiteosed, mis mul kenasti laenutatud on. Selle meistriteose tahaks aga netist saada ja just selle full-cut'i, mitte mingit kärbitud jama. Soovitan soojalt japanofriikidele, kuid ka igale inimesele, kes ennast filmihuviliseks kutsub

10/10
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas eerik » 01. Detsember 2010, 01:06

Üritasin terve päev leida vabandust, miks sellele filmile maksimaalseid punkte mitte panna kuid kukkusin läbi, sest ei suutnud leida ühtegi mõjuvat põhjendust, mis ei kõlaks tühise vingumisena. Suurepärane film.

5/5
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

PostitusPostitas Ralf » 01. Detsember 2010, 01:30

eerik kirjutas:Üritasin terve päev leida vabandust, miks sellele filmile maksimaalseid punkte mitte panna kuid kukkusin läbi, sest ei suutnud leida ühtegi mõjuvat põhjendust, mis ei kõlaks tühise vingumisena. Suurepärane film.

5/5


:!:
Kasutaja avatar
Ralf
love <3
 
Postitusi: 13749
Liitunud: 06. Mai 2006, 14:57
Asukoht: Sinu voodialune (väga tolmune *köh*)


Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 148 külalist

cron