Põletada pärast lugemist

See foorum on mõeldud Filmiveeb.ee filmide kommenteerimiseks.

Moderaator: Meeskond

Põletada pärast lugemist

PostitusPostitas Soprano » 04. September 2008, 20:06

Põletada pärast lugemist
Burn After Reading (2008)

Vallandatud CIA analüütik Osborne Cox (John Malkovich) pühendub viha maandamiseks paljastavate memuaaride kirjutamisele ja joomisele ning mitte ilmtingimata selles järjekorras. Tema naine Katie (Tilda Swinton) ei lase end sellest häirida, sest tal oli niikuinii plaan oma mees maha jätta, eelistades abielus seadusesilma Harry Pfarrerit (George Clooney), kellega tal ammune suhe on. Nende kõigi teed ristuvad spordiklubi juhmivõitu treenerite Linda Litzke (Frances McDormand) ja Chad Feldheimeriga (Brad Pitt), kui Osborne unustab klubi riietusruumi disketi ülisalajaste materjalidega ja need näevad võimalust väljapressimiseks. Kuigi Linda ja Chadi ülemus Ted Treffon (Richard Jenkins) neid hoiatab, et selline asi ei saa hästi lõppeda, otsustavad need kaks siiski ruttu rikkaks saada. Pole vaja lisada, et olukord väljub kontrolli alt ülimalt kiiresti!

www.forumcinemas.ee

Loe täielikku tutvustust siit
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas hau » 01. Oktoober 2008, 00:04

Kui räägitakse, et tänapäeval on naljakad ainult Apatow filmid, siis õnneks jätsid Coenid oma huumorit ka käesolevasse kümnendisse. Jep, Burn After Reading on nende viimase kümne aasta naljakaim film. Üldpildilt oli see muhe ja kodune. Väga hea tunne on näha Coeneid jälle oma lemmik teemat läbi huumoriprisma lahkamas. Keegi vist kunagi ütles, et kõik lavastajad teevad koguaeg ühte ja seda sama filmi. Põhimõtteliselt Coenite puhul on see sulatõsi, sest see on juba ma ei tea mitmes film, kus nad käsitlevad oma lemmik teemat - väljapressimine. Hoolimata sellest on iga nende uus film värske ja teistsugune.

Seekord on tegevuspaik ja aeg tänepäeva New York. See ei eelda väga erilist visuaalset stiili, nagu mõned eelnevad Coenite tegevuspaigad on nõudnud - näiteks NCFOM, Fargo, O Brother, Miller's. Iga film on neil olnud kindla stiiliga, enamikel juhtudel isegi homaaž mingile varasemale Hollywoodi ajaperioodile või zanrile. Miller's oli gangster, Hudsucker oli kuldne, Arizona screwball, Man who wasnt there film-noir jne. BAR oli stiili suhtes kõige tavalisem ja vähenõudlikum. Lihtsalt tavaline suburbia elu. Sisu koha pealt ma ei räägi veel midagi. Aga mulle jättis see sisu ja olustik/stiil sellise koduse tunde. Ei olnud midagi ülepeakaela suurt - vastupidiselt selline lihtne väike mõnus filmike.

Tegelased: Brad Pitt tegi üheksakümnendatel sitaks häid rolle: Floyd, Mills, Tyler, Goines jpm. Siis 00'de algul tuli väike segane periood, kus oli palju hollywoodikaid ning nüüd paistab, et Pitt on võtnud aru pähe ja alates Babelist hakanud oma projekte tõsiselt valima. Jesse James ja Chad Feldheimer on uue Pitti ajastu algus. Tal tuleb sel aasta veel (loodetavasti carreer-defying) Benjamin Button. Järgmine aasta film kinopoeedi Malicku ja kinofriigi Tarantinoga. Loodetavasti ka Aronofsky Fighter. Kurat, nende lavastajate käeall näitlejad ikka mängivad nii et vaadates süda lööb lusti.
Igatahes, BAR'is varastas Pitt kõik stseenid, nagu ta varastas Coxi kirjutatud CIA memuaarid. Võib-olla on natuke vara öelda, võib-olla mitte, aga Chad on üks koomilisemaid idioote sealpool ekraani. Vend on ikka selline ajuvaba, et isegi kui ta midagi ei tee ajab ta itsitama. Esiteks juba see soeng.. see on selle filmi bardem. Juba ta asjad (jalgratas, mp3, joogipudel) ja kuidas ta neid käsitleb, teeb ta naljakaks. Muidugi ka tema näoilmed.. Kui Ledger saaks Golden Globe'i dramaatiliste näoilmete eest, siis Pitt peaks saama oma koomiliste grimasside eest.

Samuti oli viimase peal JK Simmons CIA bossuna. Vanal on ikka koomilist annet küll.
Frances McDormand on mulle alati Coenite filmides meeldinud ja abikaasa Joel tegi talle suure teene, et ta oma naisele lõpuks ometi andis koomilise rolli. Fargo oli liiga ammu. BAR'is sai Frances jälle särada.
Ja lõpuks on Malkovich hauast üles äratatud, ei mäletagi kuna viimati teda näha sai, veel vähem, kuna viimati ta naljakas oli. Siin on ta igatahes väga asjalik ja otsekohene. Üleüldse olid kõik tegelased viimase peal. Isegi kõige väiksemates episoodilistes rollides olnud tegelased olid mingil moel koomilised. Eriti pull oli esimeses stseenis seinaääres istunud ametnik. Ainult ühest ta näoilmest piisas, et rahvast naerutada.
hau
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4195
Liitunud: 12. Veebruar 2006, 17:22
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Soprano » 10. Oktoober 2008, 13:59

Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin
 
Postitusi: 8748
Liitunud: 06. Jaanuar 2007, 05:24

PostitusPostitas DaydreamDiamond » 13. Oktoober 2008, 09:52

Palun väga vabandust, ma ei oska kirjutada pikka review'd ja analüüsi. Lihtsalt, käisin kinos vaatamas ja mulle väga meeldis. Suurepärased osatäitmised ja väga lahedalt hargnev lugu.
Igaks juhuks hoiatuseks, et film ei ole täidetud just sellise huumoriga, mida võibolla iga üks komöödia genre'lt ootab.
Ja nõustun kaasvõitleja arvamusega: B. Pitt oli väga kergelt filmi parim tegelaskuju.

8/10

PS! Brad Pitt on nüüdseks Aronofsky "Fighter"'i cast'ist paraku välja arvatud :'(
It's only after we've lost everything that we're free to do anything.
Kasutaja avatar
DaydreamDiamond
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 982
Liitunud: 07. Oktoober 2008, 11:36
Asukoht: Tartu

PostitusPostitas tharts » 14. Oktoober 2008, 22:32

Sorry, aga mulle ei meeldinud... väga igav :( , kuigi oli üks koht, lõpus mingi minut vms oli natuke naljakas... siiis oli küll küsimus nagu et mida fonki :))
Kasutaja avatar
tharts
Raevunud härg
Raevunud härg
 
Postitusi: 163
Liitunud: 19. Detsember 2007, 15:41

PostitusPostitas rauls » 17. Oktoober 2008, 23:12

Väga vaimukas film. Minu jaoks aasta parim komöödia. Üleüldse aasta parima filmi kandidaat. Coenid ikka oskavad! Lahedad karakterid, mõnusad kiiksuga naljad. Mitmes kohas sai päris kõvasti naerdud. Clooney, Malkovich ja Pitt tegid kiiduväärt osatäitmised! Rohkem selliseid komöödiaid!

9/10
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

PostitusPostitas Forzelius » 20. Oktoober 2008, 19:34

Mnjaa, mulle meeldis: kõik meespeategelased olid head. J.K. Simmons oli kõige lahedam pisirollidest ja Malkovich peategelastest. Tore näha, et mees on normaalsete filmide juures tagasi..

8/10
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 13222
Liitunud: 22. Mai 2005, 21:22

PostitusPostitas Immagination » 29. November 2008, 01:05

Tõsiselt hea ja teistmoodi komöödia. Kõige enam meeldis "Linda Litzke" tegelaskuju. Huumorit oli palju, teistkordsel vaatamisel polnud enam nii naljakas, langetasin ka pisut hinnet 8/10 Üks 2008. aasta parimaid filme.
Immagination
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand
 
Postitusi: 202
Liitunud: 15. Veebruar 2008, 20:49

PostitusPostitas eerik » 20. Detsember 2008, 18:53

Parajalt jabur ja vägagi vaimukas. Näitlejatetrupp oli muidugi viimase peal. 8/10
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4876
Liitunud: 05. Märts 2006, 00:59

PostitusPostitas LiveForThis » 20. Detsember 2008, 18:57

Vägagi kireva seltskonna ja teatava kiiksuga film 8/10
http://liveforthis90.blogspot.com/2008/ ... -2008.html
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4911
Liitunud: 28. Juuni 2008, 15:25
Asukoht: Tallinn

PostitusPostitas Garli » 30. Detsember 2008, 01:47

Hahah, ma naersin täiega kõvasti Brad Pitti tegelaskuju üle. Superhästi mängitud. Ja Harry ehitatud dildoga tool - geniaalne! Lõpp oli ka täiega random. : D

Väga vinge film igatahes, 7/10
Kasutaja avatar
Garli
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 3695
Liitunud: 23. Detsember 2008, 17:19

PostitusPostitas Kuuluud » 03. Jaanuar 2009, 15:40

Hea film :D
Kõige parem oli see, kui Pitt kapis maha lasti
:D 7/10 annaksma
Kuuluud
Teadmata kadunud
Teadmata kadunud
 
Postitusi: 10
Liitunud: 03. Jaanuar 2009, 15:21

PostitusPostitas LauraOlen » 05. Jaanuar 2009, 18:28

Seda filmi vaatasin ma põhiliselt arvustuste pärast + tahtsin selle Bradi tegelaskuju ka ära näha - ei pettunud.
Kuigi peale filmi lõppu oli küll siuke mõte, et ''Mis see nüüd oligi?'', liiga palju sisutuid komöödiaid lihtsalt vaadatud ja väga harjumatu oli.
Aga mulle meeldis, ERITI Bradi tegelaskuju, Chad vist. Huumorist sain ka aru. Mainisin seepärast ära, et youtube'is oli hästi palju kriitikat ja seal ka õeldi, et selles filmis on teistsugune huumor ja sellest kõik aru ei saa.

Ma ei oskagi mitte midagi ette heita, lihtsalt harjumatu.
7,5/10
Kasutaja avatar
LauraOlen
Bond, James Bond
Bond, James Bond
 
Postitusi: 543
Liitunud: 06. August 2007, 14:44

PostitusPostitas Rain » 06. Veebruar 2009, 20:25

Ma küll ei saa aru mis teil selle filmi juures meeldis... :? . Mulle küll film kohe mitte üldse ei meeldinud, filmis oli nagu kaks osa kokku pandud, mingid inimesed lahutavad ja mingid inimesed üritavad CD eest raha saada, no ma küll ei saa aru kus filmi mõte on... Kõik räägivad Bradist midagi, kuigi tema roll oli nii väike selles filmis ju. :pööritus: . Sorri, kuid mina küll eelistaks mingit muud filmi selle asemel.

3/10 Suht kahju on panna nii halba hinnet filmile.
Kasutaja avatar
Rain
Filmiveeb.ee meeskond
Filmiveeb.ee meeskond
 
Postitusi: 3667
Liitunud: 06. Märts 2008, 16:38

PostitusPostitas rauls » 07. Veebruar 2009, 01:38

Rain93 kirjutas:Ma küll ei saa aru mis teil selle filmi juures meeldis... :? . Mulle küll film kohe mitte üldse ei meeldinud, filmis oli nagu kaks osa kokku pandud, mingid inimesed lahutavad ja mingid inimesed üritavad CD eest raha saada, no ma küll ei saa aru kus filmi mõte on... Kõik räägivad Bradist midagi, kuigi tema roll oli nii väike selles filmis ju. :pööritus: . Sorri, kuid mina küll eelistaks mingit muud filmi selle asemel.

3/10 Suht kahju on panna nii halba hinnet filmile.

No vaata, tegu on hoopis teise filmiga kui Maxwell Smart, mille komöödia osale sa 10/10 panid. Sulle järelikult meeldivad lihtlabased naljad. "Burn After Reading" on aga hoopis teistsugune film, kus on rohkem mõttega nalju.
Kasutaja avatar
rauls
Ristiisa
Ristiisa
 
Postitusi: 4385
Liitunud: 27. August 2008, 23:34

Järgmine

Mine Filmid

  • Statistika
  • Kes on foorumil

    Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 53 külalist

cron