Viimane vaadatud film! (mis puudub FV andmebaasist)

Sobiv koht arutlemaks filmidest, andmaks edasi soovitusi jms.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 14. August 2008, 08:36

rahvuse sünd (1915) - reliikvia? mitte minu jaoks. see-eest on vastuoluline mustvalge tummfilm vaatamist väärt igatahes, ja mitte ainult sellepärast, et d. w. griffith oli esimene suurpioneer, kes koondas ühte filmi kokku kõik tolle ajani tuntud filmitrikid, alates relsivõtetest kuni igasuguste montaažinippideni, mis aluseks tänapäeva filmikunstile. kaheldava väärtusega lugu jutustatakse meile hirmuta ja filmi lõpus kangelaseks kujunev ku klux klan tekitas paljudes vaatajates pahameelt. legende ja segadusi on sündinud ka filmi võtteplatsilt, eelkõige seoses sellega, et kes kellena näitles jne., sealhulgas kuulus griffithi abiliste hulka ka näiteks hilisem vesternilavastaja john ford. filmi mahtus ka palju meeldejäävaid kohti, nt. stseen, milles kolonel coleman jookseb üle lahinguvälja ja lööb oma lipu vaenlaste kahuritorusse, a. lincolni mõrvastseen või stseen, milles neeger gus jälitab allika juures nooremat colemanide õde, samuti ka gusi üle kohtu mõistmine.
igal juhul soovitan see oma silmaga ära vaadata, et see äärmiselt tähtis verstapost kogu filmikunsti ajaloos oleks nähtud ja õiglaselt hinnatud oma hindamist väärt aspektide poolest. 3 tunni jooksul ei hakanud mul kordagi igav, ometigi ei soovita ma sellist vaatamist jätta hilise öö peale ;-)

8/10

varsti siis ootab järge kapiriiulil veel seni vaatamata "sallimatus" (1916) ning sellega kahjuks piirdubki griffithi roll minu kollektsioonis.
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Kidd » 15. August 2008, 00:02

The Contract, Morgan Hitman Freeman'iga, väga meeldis, kuigi see mööda metsi hulkumine hakkas juba ära tüütama :)

9/10
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 15. August 2008, 02:29

Young People Fuckin.
Kena komöödia , mis pakkus ernevalt teistest sarnastest rohkem üllatusi.
6,5/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Peata Ratsanik » 15. August 2008, 23:45

saladuste jõgi (2003) - milline film! tol aastal, mil see teos võistles kiilaspäiste kuldmehikeste nimel, jagati mõned auhinnad küll valedesse kätesse. sean penn ja robbins said oma kujukesed küll teenitult, ent oscar oleks pidanud saabuma ka parima filmi ning käsikirja kategooriates. muidugi pidi akadeemia austama 'sõrmuste isanda' triloogia võimast viimast episoodi, ent siiski...
mina pean 'saladuste jõge' c. eastwoodi parimaks lavastajatööks seni ja ilmselt jääb see ületamatuks. samuti kuulub ekraaniteos minu silmis 21. sajandi parimate filmide hulka. kaunilt lavastatud film kolmest lapsepõlvesõbrast, kellest üks elab läbi kurva tragöödia, mis hiljem tema elu rängalt mõjutab, kui ühe sõpruskonna liikme tütar mõrvatakse, teine sõpruskonna liige asja uurima asub ning õnnetu hing langeb peamiseks kahtlusaluseks ning omakohuse ohvriks. näitlejaskond on võrratu: sean penn ja tim robbins oma võimete tipul, kevin bacon ja laurence fishburne teevad samuti head tööd ning pärliks filmis on ka teadmatuse küüsis vaevlev arglik marcia gay harden (kuulub lemmiknäitlejannade hulka!).

mul ei ole ühtegi halba sõna, 'saladuste jõgi' suudab end löövalt mällu talletada, ent ometigi on iga taaskordne vaatamine samavõrd võimas emotsioon ja mis saab üht filmi enam kiita kui taoline väide.

10/10

tehke see endale kohustuslikuks vaatamiseks!
Peata Ratsanik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 16. August 2008, 00:18

Peata Ratsanik kirjutas:saladuste jõgi (2003) - milline film! tol aastal, mil see teos võistles kiilaspäiste kuldmehikeste nimel, jagati mõned auhinnad küll valedesse kätesse. sean penn ja robbins said oma kujukesed küll teenitult, ent oscar oleks pidanud saabuma ka parima filmi ning käsikirja kategooriates. muidugi pidi akadeemia austama 'sõrmuste isanda' triloogia võimast viimast episoodi, ent siiski...

Wooooord, dude! That's what I've been saying for years. Ylihea film t6esti..
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 16. August 2008, 01:39

Endalgi on Saladuste Jõgi kunagi ostetud ja paar-kolm korda vaadatud.
Eastwoodi karmikäeline meistriteos suurepäraste näitlejatöödega.
Iga kord kui satun uuesti nägema, siis jätab sügava mulje küll.

10/10
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Cagefactor » 16. August 2008, 21:37

okei, vaatasin siis uuesti TDK ära kinos, see kord koos emaga. Filmis midagi ei muutunud, samad näitlejad mis esimesel 2 korral olid, ja sama muusika, ja samad filmimis kohad, ja hinne ka sama 9/10. Kuid seekord film kuidagi venis, äkki oli sellepärast, et tahtsin wc-sse :? aga ei saanud minna kuna liiga huvitav film.

Seekord oli aga üks imelik asi, nimelt piletid olid venekeeles :shokeeritud: :shokeeritud: sellist asja näen küll esimest korda !
Ernest Hemingway once wrote, "The world is a fine place and worth fighting for." I agree with the second part.
Kasutaja avatar
Cagefactor
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas KiiZ » 17. August 2008, 12:05

täitsa hull, ma jäin TDK viimase 30 minuti ajal magama ja mäletan lõpuactionist vaid mõningaid hetki. ärkasin alles siis, kui lõpp juba päris käes oli. magamajäämine aga polnud vist sellest tingitud, et film sitt oli, vaid ma pole terve augusti jooksul pea kordagi korralikult magada saand ja uni tikub vägisi peale.
väga hea film muidu (Y). pean raudselt veel vaatama :D
9/10

EDIT: aa, nüüd tulid osad asjad meelde ka, näiteks see praamivärk
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Storm » 17. August 2008, 12:42

Njaa, minul on TDK vaatamisega hoopis kummalised lood. Nimelt oli sõber Hollandist toonud head ning 1 õhtu siis suitsetasime. ~2 tunni pärast helises siis telefon ja tüdruk ütles, et tavai, saame siis poole tunni pärast kino ees kokku, et tal juba piletid ka olemas. Läksingi siis kohale ja vaatasin filmi ära. Kahju on ainult natuke sellest tuuldelastud 85.-, sest filmist, v.a paari stseeni, ma midagi ei mäletagi :? . Aga sellessuhtes hullu pole, ei ole ma ka veel Batman Begins'i näinud ja TDK vaatan uuesti ära siis, kui olen ka Begins'i ära näinud. Muidu poleks vast TDK elamus ka nii hea, kui eelnevat osa näinud pole.

Viimaks võtsin asja kätte ja vaatasin ära ka The Godfather'i (1. osa, 2. osa vaatan täna millalgi). Need 2 tundi ja 50 minutit tundusid justkui lendavat. Tegu on tõesti super filmiga. Minule, kusjuures, meeldis isegi Al Pacino osatäitmine kõige rohkem. Ei tundnud teda algul hästi äragi. Nuriseda ei oskagi millegi üle, kui siis ainult 1 kaklusstseen, kus Sonny peksab oma õe meest, ning rusikas on löögi ajal 20cm ta näost eemal.
Legalize IT!
Storm
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas mad3in3stonia » 17. August 2008, 20:56

"21"
Meeldis väga! 8/10
Kasutaja avatar
mad3in3stonia
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas KiiZ » 17. August 2008, 21:08

In Bruges
Üks mu selle aasta kindlaid lemmikuid. Vaimukas, sürrealistlik must komöödia, törts draamat sisse ja ongi valmis. Täpselt selline film, mis mulle peale läheks. Colin Farrell avaldas selle rolliga küll muljet ja samuti Gleeson.

'You gotta stick with your principles.'

9/10
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas eerik » 18. August 2008, 13:52

Vaatasin juba üsna mitmendat korda dok.filmi Priit Pärnast - "Pärnography: Mees animatsioonist" (2005)
Väga hea ning huvitav. Kohalikele animafilmi huvilistele kohustuslik. ;-)

Oman ka kõiki Eestis välja antud Priit Pärna filmide DVD-sid ning ootan väga, millal tuleb tema restaureeritud klassikaga (Eine murul, Aeg maha jne.) DVD välja.
Kasutaja avatar
eerik
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 19. August 2008, 17:07

das experiment. mitmendat korda juba vaatasin aga ikkagi väga hea film. ei muutund kordagi igavaks.
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Liquid- » 19. August 2008, 18:01

the shawshank redemption
"you're vinegar in my mind"
Kasutaja avatar
Liquid-
Batman alustab
Batman alustab

PostitusPostitas IlseV » 19. August 2008, 18:11

Ostsin "Lennuplaan'i" / "Flight Plan" ja vaatasin veel kord üle.
Kasutaja avatar
IlseV
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Filmijutud

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist