Raamatud

Siia kõik muud jutud, mis mujale ei sobi. Lubatud on rääkida kõigest.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas hullmees » 16. Juuli 2008, 20:55

Lemmikraamat:Sõrmuste isanda triloogia
Hetkel käsil: Tume Torn III
Kasutaja avatar
hullmees
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Forzelius » 16. Juuli 2008, 21:14

Lowra kirjutas:Lugesin praegu Clockwork Orange läbi, ja väga meeldis!

Ka endal on see käsil, kuigi raskelt läheb seetõttu, et kogu aeg peab näpp olema nadsattide sõnaraamatu vahel :P
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Priit » 17. Juuli 2008, 09:48

Hetkel nokitsen "Conani ja Musta Ranniku kuninganna" kallal (kohe lõppemas, kaks juttu veel jäänud lugeda) ja eile alustasin juba William Gibsoni "Neuromant" lugemisega. Tõlge on pisut kohmakas, aga arvestades originaalteksti raskust (küberpunki terminid jms), ei heiduta see eriti mind. Õnneks on isegi mõnele terminile või arusaamatule sõnale lisaks seletus raamatu lõpus.

Conani jutud on mulle siiamaani meeldinud, selline brutaalne verevalamine käib pea iga jutt.

Neuromant on mul veel väga alguses, kuid siiamaani on olnud suhteliselt põnev ja kaasahaarav. Probleem on lihtsalt teksti kujutamisel, sest tihtipeale jäävad mulle mõned detailid arusaamatuks ja ma kujutan sündmuspaika omamoodi.

Kahju, et nii vähe õudusromaane saavad Eestis lokaliseeritud. Kingi teoseid on isegi häbiväärselt vähe. Ma võin ka inglise keeles lugeda (Harry Potteri esimese osa ja Robinson Crusoe näiteks lugesingi inglise keeles), kuid neid pole raamatukogudes üldse saadaval, vähemalt siinkandis. Kahju, et rahaga ka nii kurvad lood ja ei saa hankida endale ihaldatud raamatuid nagu Suzuki "Ring", "Romance of the Three Kingdoms" ja "Water Margin" aka "Outlaws of the Marsh".
There was a HOLE here. It's gone now.
Kasutaja avatar
Priit
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 22. Juuli 2008, 14:15

Forza kirjutas:
Lowra kirjutas:Lugesin praegu Clockwork Orange läbi, ja väga meeldis!

Ka endal on see käsil, kuigi raskelt läheb seetõttu, et kogu aeg peab näpp olema nadsattide sõnaraamatu vahel :P

huvitav kas väga palju läheb sisust kaduma, kui ei viitsi seda sõnaraamatut jälgida pidevalt? ostsin ka kunagi ammu selle raamatu, aga pole lugema veel hakand. paljud sõnad tundusid venekeelest vist tulenevat
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Forzelius » 22. Juuli 2008, 14:27

Kui sa Nõuka inimene oled, siis mitte, kuid mina kui vabaduselaps, pean mõnda sõna ikka kontrollima ka..
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jussu » 30. Juuli 2008, 12:48

Erberhardt del' Antonio - "Heimkehr der Vorfahren"/"Esiisade kojutulek"

Suutsin maalt riiulist lõpuks ühe saksakeelse juturaamatu leida, mis oleks originaalina saksakeeles kirjutatud, et suvel veidike end ka selle keele osas värskendada.

Raamatust niipalju, et tegu on üsna mõnusa utoopiaga, mis räägib aastast ~2300, kus üks naisteadlane avastab ,et aastal 2000 maalt lahkunud kosmoselaev ei ole mitte jäädavalt kadunud, nagu seda arvati aastal 2167, vaid võib iga hetk maale naasta, kusjuures laevas olnud meeskond on selle ajaga vananenud kõigest 30 aastat.
Keegi aga naise püüdlusi ei toeta ning kannavad laeva tuleku võimalikkuse igal juhul maha..nagu ikka. : P

PS: Tekst on muidugi piisavalt mahlase sõnavaraga, mistõttu 2-3 sõna lehekülje kohta sõnaraamatust otsida on tavaliseks saanud. :)
"All you need for a movie is a girl and a gun."
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas -DS- » 30. Juuli 2008, 15:05

Jussu kirjutas:Erberhardt del' Antonio - "Heimkehr der Vorfahren"/"Esiisade kojutulek"

Suutsin maalt riiulist lõpuks ühe saksakeelse juturaamatu leida, mis oleks originaalina saksakeeles kirjutatud, et suvel veidike end ka selle keele osas värskendada.

Raamatust niipalju, et tegu on üsna mõnusa utoopiaga, mis räägib aastast ~2300, kus üks naisteadlane avastab ,et aastal 2000 maalt lahkunud kosmoselaev ei ole mitte jäädavalt kadunud, nagu seda arvati aastal 2167, vaid võib iga hetk maale naasta, kusjuures laevas olnud meeskond on selle ajaga vananenud kõigest 30 aastat.
Keegi aga naise püüdlusi ei toeta ning kannavad laeva tuleku võimalikkuse igal juhul maha..nagu ikka. : P

PS: Tekst on muidugi piisavalt mahlase sõnavaraga, mistõttu 2-3 sõna lehekülje kohta sõnaraamatust otsida on tavaliseks saanud. :)

Kaua sa siis saksa keelt õppinud oled? Ma olen seda õppinud 6 aastat aga ei suuda end ikka piisavalt hästi väljendada
-DS-
Raevunud härg
Raevunud härg

PostitusPostitas Shotgun » 11. August 2008, 22:20

"Organiseeritud kuritegevuse ajalugu" sai loetud. Kuna lugesin üsna põhjalikult ja mõnda asja mitu korda, siis võttis ka rohkem aega, aga väga tõhus ülevaade vastavast teemast.
"Punane elavhõbe" sai järgmisena kätte võetud. Nüüd peale paari päeva lugemist on veel kuskil 60lk jäänud. Autori (Andres Anvelt) esimene teos ning väga professionaalset kirjandust ei tasu loota, aga stiil on tal hea - väljendid, tegelased ning kohakirjeldused kannavad oma ülesannet hästi. Igatahes vast üks esimesi Eesti peaaegu õnnestunud kriminulle.
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Jussu » 12. August 2008, 00:04

Kaua sa siis saksa keelt õppinud oled? Ma olen seda õppinud 6 aastat aga ei suuda end ikka piisavalt hästi väljendada

Varsti läheb 11. aasta, ehk siis alates teisest klassist. Käin nimelt juhuslikult Kadrioru Saksa Gümnaasiumis, kus riigikeeleks on saksa keel.

Raamatutest niipalju, et hetkel on käimas F. Nietzsche -"Nõnda kõneles Zarathustra"
Seekord siiski tõlkes, sest saksa keeles oleks sellist autorit hetkel veel liiga kosmos lugeda. :)
"All you need for a movie is a girl and a gun."
Kasutaja avatar
Jussu
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Kidd » 12. August 2008, 09:17

Shotgun kirjutas:"Punane elavhõbe" sai järgmisena kätte võetud. Autori (Andres Anvelt) esimene teos ning väga professionaalset kirjandust ei tasu loota.

See oligi asi millepärast ma seda raamatut ei seedi. Ma saan aru, et kuritegeliku maailma släng ja puha, aga ropult üle pingutatud. Iga asi oli alati mingi "teema". Saaks palju paremini.
So, where's the Cannes Film Festival being held this year?
Kasutaja avatar
Kidd
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas LiveForThis » 14. August 2008, 13:51

Praegu loen J.R.R Tolkieni `Lõpetamata lood`.
Just enne lugesin ka Silmarillioni läbi.Väga huvitavad raamatud mõlemad.
Muidugi kui pole lugenud Silmarillioni ,siis pole mõtet ka Lõpetamata lugusid ette võtta :)
Minulgi oli raskusi erinevate sisuliinide meeldetuletamisega.
Kasutaja avatar
LiveForThis
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 14. August 2008, 16:15

Ostsin Stephen Kingi veriv2rske teose "Duma Key"
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas lostinthemist » 14. August 2008, 22:45

Eile ostsin Rahva Raamatust raamatu "Battle Royale"i, mille alusel tehtigi mu lemmikfilm. Seni olen jõudnud 60 lk lugeda ja väga-väga põnev on.
Kaks eksemplari jäi veel sinna. ;-)
Minu elust ja enesest
Lõuna-Korea filmiblogi
Eelnevalt AvP_75, nüüd kasutajanimega lostinthemist.
Kasutaja avatar
lostinthemist
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas null » 18. August 2008, 15:20

laenasin sade justine'i. näis kas on ka hea
so what
Kasutaja avatar
null
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas hullmees » 19. August 2008, 14:41