Burtoni ja Deppi koostöid arvestades ma imestasin, et Depp Alice'na kaasa ei tee

(ma pole ennast kursis hoidnud selle projektiga, liigaväga, vist on osaliselt mocap või midagi? Hei, samas ei imestaks liiati ka siis, kui Burton Deppile lihtsalt kaks blondi patsi külge paneks).
Batmani kohapealt aga, et vaatasin ka just eile TDK üle ja oi kui palju parem see veel tundus. Ntks, shame on me, mul lendas pool (pun intended) seda Dent'i mündi teemat silmist mööda. Ma teadsin varasemast küll, et tal on kahe
heads poolega münt, aga Dark Knight's ma seda "I make my own luck" teemat sellega alguses seostada ei suutnud. AGA infot tuli peale niivõrd tihedalt, et film eeldabki kaht vaatamist, minimaalselt.
Üldiselt, Nolan on küll teinud väga sellise filmi nagu ise tahtis ja ropendamine ning veri on vastavalt esimesed kaks asja millest olen nõus loobuma, kui kogu ülejäänud sisu on piiripealselt grittytäiskasvanulik. Kuigi paljudes kohtades, kus on nurki lõigatud, et tuleks lühem ei häirinud ajahüpped mind üldse, siis ikkagi oleks hullult stiilne, kui tuleks mingi 3h'ne extended ja unrated versioon (Gambol). Ja vaid väike ääremärkus, mulle meeldis üliväga see, et Scarecrow oli tagasi. Kuigi ta roll oli üliväike korvati see faktiga, et tabati jälle niivõrd selle karakteri olemust - ta on sadist, kellele meeldib inimesi piinata/hirmu all hoida - bullseye!
Tuli meelde see, et ma esimest korda vaadates siiralt uskusingi, et nad tapsidki Gordoni ära. Trailerist nähtud stseenid, mis alles ees olid, ei tulnud üleüldse meelde. Hull masendus ja paanika puhkes hetkeks. Aga jah, mainin sama mida paljud ennegi öelnud... need trailerid oli ikka eriti hästi kokkulõigatud - tõmbasid inimesed kinno ja tegid seda nii, et filmi päris sisu ja
highlighte maha ei müüdud. Võit!
Uute villainite kohapealt veel, väidetavalt olevat Angelina Jolie ettehuvitatud Catwomani rollist. Aga mulle meeldiks, mingil põhjusel Riddler siiski väga - Depp kehastuses või kuidas iganes.
Ma ei tea, et kas J Nolan üritas niisama vett segada või mida, kui ta rääkis pigem vanemate ja vähemkasutatud kurikaelte kaasamisest. Mille kohapealt olen ma sajaga nõus... Bane ntks on überlahe karakter, aga tema loo rääkimiseks oleks vaja vähemalt kaht osa. Hush oleks ka väga stiilne, eriti peale TDK Mr Reese'i teemat. Zsasz tundub mulle suht mõttetu tegelasena, ta on lihtsalt sarimõrtsukast nihilist... kui nad talle mingi kõva spinni juurde ei pane, siis see eriti huvitav ei tundu. Sekundaarse, Se7eni John Doe tüüpi tegelasena, töötaks küll - või veel parem, kolmanda filmi Scarecrowna pigem. Penguin ei intrigeeri mind ka väga... Burton/DeVito tabasid ta välimuse väga hästi ära (tekkelugu oli aga IDIOOTNE^3), aga ta pole üldse põnev... lihtsalt järjekordne rahaahne tibla. Ükski Nolani senistest kurikaeltest pole nii banaalne olnud.
Ja seda, et Harvey Dent on ju ikka surnud ju? Kõik said ju ikkagi asjast niimoodi aru? Ma spetsiaalselt vaatasin lõpus seda Gordoni kõnet ja kuigi musti linte polnud olid foto raamid mustad ja kukkumine oli kõrge.