Mad Detective
Johnnie To (praeguse Hong-Kongi number 1) ja Ka-Fai Wai (To kollaboraator) parim teos. Üks geniaalsemaid detektiivi filme. Lugu ühest "hullust" detektiivist, kes lahendab juhtumeid sama edukalt kui Monk. Tema meetod on aga huvitav - ta on nagu mingi sensitiiv ja kujutab ette kuidas mingi kuritegu võis juhtuda. Igatahes mingi noor pollar kutsub ta appi ühte relva kadumise(kurosawa stray dog) juhtumit uurima. Relv kadus ära ja mingi india tüüp leidis ja sooritas sellega palju röövimisi ja tapmisi. See selleks. Filmi parim osa on see, et mad detective "can see a person's inner personality". Ehk ta näeb tegelase tegelikku iseloomu. See politseinik, kes teda appi kutsus on väike arg laps. Peakahtlusalusel on näiteks 7 erinevat kehastust, kellest kaks - paks mees ja noor naine on peamised. Aga need ei ole nagu lahastunud isiksused vaid lihtsalt ühe inimese mitu erinevat tahku. Detektiivil on muidu ettekujutletud naine ka. Film on lavastatud hullu detektiivi perspektiivist ja see teebki selle omapäraseks. Lõpus, kuidas niidiotsad kokku jooksevad on ka väga kõva. Nagu infernal affairsis. Film hoidis mind terve aja käpa all ja kogu aeg mõtlesin, mis värk seal tegelt juhtus. Aasia filmidega on mul see probleem, et mul ei jää näod ja nimed alati hästi meelde ja siis kui vuristatakse palju infot korraga, siis ei vii kõiki niidiotsi kokku.
Aga ma näen juba nurga tagant Hollywoodi remake tulemas.