Viimane vaadatud film! (mis puudub FV andmebaasist)

Sobiv koht arutlemaks filmidest, andmaks edasi soovitusi jms.

Moderaator: Meeskond

PostitusPostitas Jolt » 16. Juuni 2008, 12:41

Paistab, et Tarantino ongi lõpuks Inglorious Bastards’i scripti nii valmis lihvinid, et peatselt läheb filmi lintivõtmiseks. Loodaks muidugi, et too võimalik näitlejate gildi streik ei saa takistuseks – või on nad juba kokkuleppele jõudnud? Igatahes, seoses Inglorious’ga tehakse palju juttu Dirty Dozenist, ühest mu lemmik sõjafilmist üleüldse, vähe olen ma kuulnud aga viiteid Kelly’s Heroes’le, millega side pole küll nii lähedane, kuid mis on siiski DD'ga väga sarnane sõjasatiir. Korrigeeriks veidi seda ülekohut.

Let’s face it, see et sõjas pole midagi lahedat on ilmne. Kui ma tahan sellist melanhooliat ja traagikat, mis viimasega kaasas käib, tunnetada loen parem Remarque’i. Kuigi paljud sõjafilmid on tehniliselt väga hästi teostatud ja hindan ise ka Saving Private Ryan’i päästmist päris kõrgelt, siis kogu see WWII fännamine pole siiski kuidagi üleüldse my cup of tea. Niisiis, kui aga leidub filme, mis julgevad ironiseerida sõda, pole ülemäära pateteetilised, on mõnusa fiilinguga ja lihtsalt kuidagi tõsiselt muhelt meelehutuslikud, siis mina küll ei tunne, et sellega rüvetatakse sõja jubedusi ja vaatan parema meelega selliseid.

Kelly’s Heroes algab sellega, kuidas Eastwoodi (superb!) kehastatud Kelly murrab sakslaste rindest läbi, tagasi omade poole, koos ühe natside luureohvitseriga, viimast on tema seersandile vaja selleks, et välja uurida, mis peatselt tagasivallutatavas Nancy linnas vaatamisväärset on. Noo, nagu korralikud hotellid, kus veel soe vesi sees ja ohtralt pehmeid voodeid; bordellid; baarid ning kõik muu eluks hädavajalik, milleta on tulnud hakkama saada Ameerikast lahkumisest alates. Fritsul on käe külge aheldatud aga lahe sumadan, milles hunnik pabereid, mingi konvoi organiseerimise jaoks ja raskuseks kaks tinakangi, kus tina on küll vaid pinnapealses koguses. Kogu sisu on kullast! Pudelitäis brändit ja veidi näopeksu ning kiirelt saab selgeks, et ühes 30 miili kaugusel asuvas pangas ootab transporti tervelt 14 000 kangi kulda. (Kõlab kuidagi tuttavlikult? Pole imestada, Three Kings’i võib põhimõtteliselt Kelly’s Heroes’i remake’ks pidada.)

Kui Kelly jagab seda informatsiooni kolmeks päevaks puhkama jäetud jaokaaslastele pole tal kedagi pikalt keelitada vaja, va seersanti kes saab kohe aru, et see ei saa nii libedalt minna. Hoopis lahedamad on aga tüübid, kelle Kelly haarab kaasa hädasti vajamineva firepowerina. Grupp kolme Shermani tangiga, mis on nii poegadeks lahti võetud, et nende meeste ja varustuse lahingukorda seadmine paistab pea võimatu. Kogu see mulje on aga näiline, Oddballi juhitud (Sutherland on fenomenaalselt lahe, ta on vast kõigi hipide esiisa ja minu kõige tugevam esitus filmist tuli just temalt) tüübid on niisama telkinud juba mitmeid nädalaid. Lahe on ka kogu tuuning, mille nad oma raudade peal läbi on viinud.

2,5h läheb nagu lennates, mitte ükski lõik selles filmis ei veni. Ja kuidas saakski, see on väga andeka sisuga sõja/seiklusfilm, mis veidi laenab westerni žanri parima režissööri - Sergio Leone - spaghettikatelt, tehes ühes kohas ka väga otsese kummarduse nii tegevuse, kui seda saatva taustamuusika, näol. Ohjaa, ja see bensiiniaurude laksu all nats... siiamaani hakkan naerma, kui sellele tagasi mõtlen. Tehniliselt on film väga õnnestunud. Plahvatused on tolle aja kohta tõsiselt tasemel. Kogu kasutatud varustus on väga täpselt sarnane päriselt sõjas pruugitule. Taustamuusika on tõsiselt sobiv, nii et all in all – ülimalt nauditav film. Soovitan!
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 16. Juuni 2008, 13:10

Loodan, et QT mõtleb Inglorious Bastardsile uue pealkirja, kuigi see on mega hea, siis sellise nimega sõjafilm on juba USA kinodes jooksnud. Seal mängis ka Kill Billis esinenud Bo Svenson ja filmi sisu on päris sarnane Dirty Dozenile.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 16. Juuni 2008, 15:10

hau kirjutas:Loodan, et QT mõtleb Inglorious Bastardsile uue pealkirja, kuigi see on mega hea, siis sellise nimega sõjafilm on juba USA kinodes jooksnud. Seal mängis ka Kill Billis esinenud Bo Svenson ja filmi sisu on päris sarnane Dirty Dozenile.

Ise avastasin ka selle millalgi DVDactive't läbikammides. Mind huvitab aga hoopis enam, et mida Tarantino peale Inglorious'i ette võtab (kahju, et Sly osalus oli vaid alusetu kuulujutt, kuigi super vastukajast lähtudes võiks Tarantino selle ellu viia - Stallone ise paistis küll huvitatud olema), sest et sellega peaks tal suht kõik ideedena väljakäidud projektid otsa saama (või on veel mõningaid?) va siis Kill Billi järjed. Vega Brothers't ei tule vast mitte iialgi. Põuda ma ei karda... lihtsalt pigem daydreamingu teema.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 16. Juuni 2008, 15:21

Eks ta jätkab oma exploitationi radadel, nagu tal enamik filme siiamaani. Mu unistus on, et ta teeks westerni. Ühes intervjuus rääkis ta spioonifilmidest. Et olevat huvi pärast proovinud adapteerida Berlin Game, Mexico Set, London Matchi. Raamatuseeria nimi on juba nii kõva, et ma puhtalt selle pärast sooviks, et ta realiseeriks selle.
Ma isiklikult loodan, et ta neid Kill Billi anime-järgesid ei teeks. Parem midagi uut ja huvitavat.
Õudukas ja filmnoir tema käe all oleks samuti väga kõva.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Forzelius » 16. Juuni 2008, 17:38

Seal teises oli isegi Fred Williamson ehk siis see FDTD macho.

Vestern tema k2e all oleks yber. Aga samas, k6ik mida ta teeb on siiamaani suht k6va olnud. Vega brothers oleks v2ga cool film iseenesest...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Shotgun » 16. Juuni 2008, 19:01

Incredible Hulk - 7,5/10
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas kigents » 17. Juuni 2008, 07:23

Stargate - The Ark of Truth
kigents
Bond, James Bond
Bond, James Bond

PostitusPostitas Shotgun » 17. Juuni 2008, 15:37

Scarface (1932) - 10/10
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Soprano » 17. Juuni 2008, 17:46

The Incredible Hulk
7/10

Hulk
2/10 :vihane:
Kasutaja avatar
Soprano
Filmiveeb.ee admin
Filmiveeb.ee admin

PostitusPostitas KiiZ » 17. Juuni 2008, 22:04

Jolt kirjutas:
hau kirjutas:Loodan, et QT mõtleb Inglorious Bastardsile uue pealkirja, kuigi see on mega hea, siis sellise nimega sõjafilm on juba USA kinodes jooksnud. Seal mängis ka Kill Billis esinenud Bo Svenson ja filmi sisu on päris sarnane Dirty Dozenile.

Ise avastasin ka selle millalgi DVDactive't läbikammides. Mind huvitab aga hoopis enam, et mida Tarantino peale Inglorious'i ette võtab (kahju, et Sly osalus oli vaid alusetu kuulujutt, kuigi super vastukajast lähtudes võiks Tarantino selle ellu viia - Stallone ise paistis küll huvitatud olema), sest et sellega peaks tal suht kõik ideedena väljakäidud projektid otsa saama (või on veel mõningaid?) va siis Kill Billi järjed. Vega Brothers't ei tule vast mitte iialgi. Põuda ma ei karda... lihtsalt pigem daydreamingu teema.

Praegu levivad jutud kahest Kill Billi järjest ja Russ Meyeri selle Pussycati värgi remake'ist. Vega Brothers on jah kahjuks maha maetud, liiga kaua venitas.
Kasutaja avatar
KiiZ
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 17. Juuni 2008, 23:56

KiiZ kirjutas:
Praegu levivad jutud kahest Kill Billi järjest ja Russ Meyeri selle Pussycati värgi remake'ist. Vega Brothers on jah kahjuks maha maetud, liiga kaua venitas.

Pussycati remake oleks ülimõttetu. Põhimõtteliselt Death Proofi revision. Need kaks isegi suht sarnased.

Ill be damned, kui Tarantino elu jooksul westerni ei tee. Leone, Peckinpah, Hawks, Corbucci - kõik tal suured lemmikud, aga ei saa siis võtta oma sõbrast RRist õppust ja teha ka üks western. Aga stiilipuhas, mitte moderne.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Jolt » 18. Juuni 2008, 11:33

hau kirjutas:Ill be damned, kui Tarantino elu jooksul westerni ei tee. Leone, Peckinpah, Hawks, Corbucci - kõik tal suured lemmikud, aga ei saa siis võtta oma sõbrast RRist õppust ja teha ka üks western. Aga stiilipuhas, mitte moderne.

Kuskil on ta ju Kill Billi vol2'e oma spaghettikaks nimetanud... nii et see teeb mind tema westerni tegemise kohapealt veidi murelikuks. Äkki on tal enda meelest selles osas juba linnuke kirjas, aga jeh... korralik, kodusõja või veelgi parem, Ameerika asustamisaegne western temalt oleks ikkagi üle prahi kraam. Äkki sai Miike liigsürreaalses Sukiyaki Western Django's osalemisest ka mingi idee...
Ise mäletan mingeid jutte sellest, kuidas Weinsteinid tahtsid, et lavastaks mingi kung fu flicki remake'i, aga minu meelest ka - ta võiks pigem edasi liikuda (sama kehtib Faster Pussycat'i remake'i kohta) ja mingeid uusi žanreid näppida. Anime mulle meeldib, niisiis Kill Billi multikad võiks tulla küll. Lihtsalt need ei peaks olema tema lavastatud vaid ainult produtseeritud. Ma ei tahaks, et ta pühendaks veel mingi 4 aastat oma loomingust puhtalt Kill Billile.
Kasutaja avatar
Jolt
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas hau » 18. Juuni 2008, 11:59

Kill Billis oli absoluutselt iga 70.-80. aastate exploitation zanr kasutatud. Kaasaarvatud spagetti westernid ja erinevate ajastute ja riikide kung fu ja martial arts. Kui ta tõmbaks linnukesi, et "see žanr on nüüd järgiproovitud", siis varsti ei näeks talt enam ühtegi filmi. Ega talt enam palju filme nagunii tule, sest ta väitnud, et teatud vanaduses (vist umbes 60) tahab kirjutada ainult raamatuid. Ma loodan, et ta ei raiska seda aega ebavajalike filmide tegemisele, vaid teeb 21. sajandi kõige kõvema sõjafilmi ja siis veel paar parimat.
hau
Ristiisa
Ristiisa

PostitusPostitas Shotgun » 18. Juuni 2008, 15:33

Scarface (1983) - 10/10
Kasutaja avatar
Shotgun
Sõrmuste Isand
Sõrmuste Isand

PostitusPostitas Forzelius » 18. Juuni 2008, 20:55

Vega brothersist saaks varsti teha midagi Bucket Listi sarnast ju :D...
PiltPiltPilt
Kasutaja avatar
Forzelius
Ristiisa
Ristiisa

EelmineJärgmine

Mine Filmijutud

• Statistika
  • Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 3 külalist